- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Grilované koleno
Grilované koleno
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 3min
- Hotové Za: 3min
Suroviny
- Čerstvé koleno
- Stredne veľká cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 PL soli
- 1 ČL soli
- 10 ks celého čierneho korenia
- 1/2 ČL čierneho korenia
- 5 bobkových listov
- 40g Medu (kto nemá rád moc sladké, stačí 20g)
- 40g horčice
- 1 PL olivového oleja
Postup prípravy
1. Krok
Čerstvé koleno si riadne umyjeme, dáme do hrnca a zalejeme vodou, aby bolo celé ponorené. Potom ho vytiahneme a dáme vodu variť.
2. Krok
Keď začne vrieť, pridáme do vriacej vody, koleno, cibuľu, cesnak, 1 PL soli, celé čierne korenie, bobkový list. Varíme cca. 1,5h.
3. Krok
Popri varení si nachystáme marinádu: do misky si nalejeme olivový olej, pridáme horčicu, soľ, korenie a riadne premiešame.
4. Krok
Pred dovarením, si zapneme rúru na pečenie zhora a zdola na 200° C. Pripravíme si mriežku na ktorú dáme koleno a pod ňu dáme úplne dole pekáč, na ktorý bude stekať výpek.
5. Krok
Po uvarení, si koleno vyberieme, kožu nakrojíme do mriežky, potrieme marinádou a dáme do vyhriatej rúry na mriežku.
6. Krok
Pečieme 1 hodinu aj 10 minút, počas pečenia pravideľne podlievame vývarom, ktorý nám ostal v hrnci po uvarení kolena. Po zhruba 40 minútach koleno obrátime.
7. Krok
Po hodine aj 10 minútach prepneme na gril a pridáme na 220°C. Grilujeme cca. 20 minút, kým koža bude krásne chrumkavá.
8. Krok
Hotovo :) Podávame s prílohou podľa chuti, zemiaky, chleba.. baranie rohy, feferónky..
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
5 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2119 videní