- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- grilovačka
- Grilované kura Harissa
Grilované kura Harissa
- Kusov: 10
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Vo svete špičkových Korenín je Harissa chuťovou bombou.
Náš tip:
Pred pridaním koreniny nezabudnite odložiť časť marinády (odporúčame ⅓ šálky).
Je to pre prípad že niekto nebude chcieť extra pikantné grilované mäsko..
čo je Harissa?
Harissa je pikantné čili korenie pochádzajúce zo severnej Afriky. Vyrába sa z dehydrovaných čili, ktoré boli oživené a zmiešané s olivovým olejom, bylinkami a korením. Aj keď nie je ťažké vyrobiť si vlastné, väčšina ľudí sa rozhodne kúpiť si ho.
Úroveň ostrosti sa môže medzi značkami líšiť a niektoré značky dokonca ponúkajú dve samostatné mierne a pikantné verzie. Nájdite značku, ktorá sa vám páči a držte sa jej.
Ako zabránim tomu, aby moje jedlo nebolo príliš pikantné?
Väčšina pikantnosti v tomto recepte pochádza z Harissy, takže úroveň ostrosti bude závisieť od typu harissy, ktorú použijete.
Ak máte obavy z pikantnosti, kúpte si jemnejšiu harissu a ochutnajte marinádu skôr, ako ju pridáte na kura. Ak je to príliš ostré, vždy môžete pridať ďalšiu lyžicu olivového oleja, aby ste to vyrovnali.
Ako dlho môžem nechať kurča v marináde?
Odporúčame nechať kurča prikryté marinovať v chladničke aspoň 45 minút až 2 hodiny. Ak naozaj chcete, môžete nechať kurča v marináde až jeden deň, ale to je naozaj hraničný bod. Už dlhšie by kyselina v citrónovej šťave začala rozkladať bielkoviny, čo spôsobí, že kura bude kašovité…a to nikto nechce.
Suroviny
- 1/2 lyžičky Harrisa korenia
- 6 lyžíc citrónovej šťavy
- 1 lyžica olivového korenia
- 1 1/2 lyžičky mletej rasce
- 1 1/2 lyžičky soli
- 1 1/2 lyžičky údenej papriky
- 1 lyžička mletého koriandra
- 1 kg kuracích stehien bez kože
- 2 lyžice nasekanej koriandrovej vňate
- 1 citrón nakrájaný na kolieska
Postup prípravy
1. Krok
Vo veľkej mise premiešajte harissu, citrónovú šťavu, olej, rascu, soľ, papriku a koriander. Prelejte ⅓ šálky marinády do inej nádoby a odložte. Pridajte kuracie mäso do zvyšnej marinády a premiešajte, aby sa obalilo. Zakryte a dajte do chladničky aspoň na 45 minút alebo až 2 hodiny.
2. Krok
Pripravte gril na stredne vysokú teplotu; predhrievajte 5 minút. Rošty zľahka potrieme olejom.
3. Krok
Vyberte kurča z marinády a grilujte, raz otočte a potrite odloženou ⅓ šálkou marinády, grilujte 8 až 10 minút .. potom podľa potreby dopekajte..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
249 videní