Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Grilované kuracie prsia s pečenou červenou repou a krémovým pyré z hokkaido tekvice

Kuchyňa:
Chod: ,
Náročnosť: ,
reklama:
Grilované kuracie prsia s pečenou červenou repou a krémovým pyré z hokkaido tekvice
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Grilované kuracie prsia s pečenou červenou repou a krémovým pyré z hokkaido tekvice Foto: www.shutterstock.com
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Tento lahodný pokrm ponúka skvelú kombináciu grilovaných kuracích prs s jemným rozmarýnovým nádychom a podzimnou zeleninou. Pečená červená repa, dochutená čerstvými bylinkami a cesnakom, sa skvele dopĺňa s hladkým pyré z hokkaido tekvice a zemiakov.

reklama:

Suroviny

  • 600 g kuracích pŕs
  • 1 malá tekvica hokkaido
  • 4-6 väčších zemiakov
  • 6 kusov červenej repy
  • 2 vetvičky rozmarínu
  • soľ, čierne korenie
  • olej (podľa potreby)
  • 1 lyžica masla
  • šťava z polovice citróna
  • 1 hlávka cesnaku
  • balzamikový ocot (voliteľné)
  • kryštálový cukor
  • tymián
  • smotana podľa chuti
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Umyté kuracie prsia nakrájame na menšie plátky. Do misky pridáme olej, soľ, čierne korenie, nadrobno nasekaný rozmarín a pár kvapiek citrónovej šťavy. Kuracie mäso dobre premiešame, aby sa marinovalo, a necháme odpočívať.

2. Krok

Červenú repu očistíme a nakrájame na veľmi tenké plátky. V pekáči si pripravíme zmes oleja, balzamikového octu, soli, korenia, tymianu, rozmarínu, cukru a šťavy z citróna. Pridáme celé strúčiky cesnaku (rozdrvené) a dobre premiešame, aby sa všetky prísady spojili. Následne pridáme nakrájanú repu, rovnomerne premiešame, aby sa každý plátok dobre obalil v bylinkovej marináde. Pekáč prikryjeme alobalom a pečieme v predhriatej rúre na 180 °C asi 60-80 minút, občas premiešame, aby sa repa upiekla rovnomerne.

3. Krok

Kým sa repa pečie, pripravíme pyré. Tekvicu hokkaido a zemiaky olúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Uvaríme ich v osolenej vode do mäkka, následne ich rozmixujeme na hladké pyré. Dochutíme soľou, korením, tymianom a citrónovou šťavou. Pre jemnosť môžeme pridať kúsok masla a podľa potreby aj trochu smotany, ak je pyré príliš husté.

4. Krok

Keď je pyré hotové, na rozohriatej grilovacej panvici zprudka opečieme marinované kuracie plátky z oboch strán, až sa krásne zlatavo sfarbia.

5. Krok

Na tanier servírujeme kuracie prsia spolu s pečenou červenou repou a krémovým pyré z hokkaido tekvice a zemiakov.

reklama:

Tento pokrm je ideálny na chladnejšie dni, kde si môžete vychutnať teplé, výživné jedlo, ktoré spojí výborné chute a vône. Skvelo sa hodí na rodinný obed či večeru s priateľmi.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

104 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.