- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Gyros šalát
Gyros šalát

- Kusov: 3
- Porcií: 3
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 10min
Suroviny
- 3 kuracie prsia
- 2 lyžice korenia na gyros alebo kebab
- 1 stredná červená cibuľa
- 1 pór
- 300 ml pohár nakladaných uhoriek
- 1 konzerva kukurice
- 1 červená paprika
- 1/2 čínskej kapusty alebo 1 ľadový šalát
- 4 lyžice kečupu
- 2 lyžice oleja
- 3 lyžice majonézy
- 2 lyžice hustej kyslej smotany alebo gréckeho jogurtu
Postup prípravy
1. Krok
Filety opláchnite, osušte. Nakrájajte na malé prúžky alebo kocky. Zmiešajte s korením na gyros/kebab a nechajte odstáť asi pol hodiny alebo dlhšie, ak máte čas.
2. Krok
Medzitým si pripravte zeleninu. Červenú cibuľu ošúpeme, nakrájame na 4 kusy, potom na plátky a posypeme soľou. Odrežte korene póru, zelené listy a vonkajšie 1 - 2 vrstvy. Pozdĺžne rozrežte na 4 kusy a opláchnite. Nakrájajte na doske, vložte do sitka, zalejte vriacou vodou z kanvice a sceďte.
3. Krok
Nakladané uhorky nakrájajte na kocky, kukuricu sceďte z marinády pomocou sitka, papriku nakrájajte na kocky, čínsku kapustu opláchnite, osušte a nadrobno nasekajte.
4. Krok
Vo veľkej panvici rozohrejte olej, pridajte kuracie mäso, a opečte zo všetkých strán dozlatista. Preložte na dno šalátovej misy s priemerom 20 cm.
5. Krok
Polejte to kečupom, obložte plátkami červenej cibule a potom poukladajte ďalšie vrstvy surovín: uhorky, kukuricu, pór, papriku, majonézu zmiešanú s kyslou smotanou alebo jogurtom a nakoniec posypte nasekanou čínskou kapustou.
Tipy
Kombinácia majonézy so smotanou alebo gréckym jogurtom spôsobí, že výsledná omáčka bude tekutejšia, takže môže stekať po stenách nádoby a nedosiahneme dokonale rovnomernú vrstvu omáčky. Takže môžeme použiť len majonézu.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
56 videní