- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- príloha
- Halušky (gnocchi) z medvedieho cesnaku
Halušky (gnocchi) z medvedieho cesnaku
- Kusov: 50
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 5min
- Hotové Za: 15min
Suroviny
- 300 g varených zemiakov v šupe
- soľ podľa chuti
- 30 g medvedieho cesnaku Čerstvé listy
- 1 vajce
- 4 polievkové lyžice hrubej múky
- 2 lyžice krupice
Postup prípravy
1. Krok
Uvaríme si zemiaky v šupe..Potom ich necháme vychladnúť , ošúpeme a buď to nastrúhame na jemnom strúhadle alebo ich zomelieme.
2. Krok
Medvedí cesnak umyjeme osušíme a dáme do blendra spolu z vajcom a zmixujeme na pyré.
3. Krok
K zemiakom pridáme cesnak s vajcom, ochutíme soľou a pridáme múku.vypracujeme cesto..Presné množstvo múky sa nedá určiť pretože to závisí od zemiakov.Cesto by malo byť husté a nelepivé..Dáme si ho na pracovú dosku ktorú si podsypeme krupicou a vyšuľame šúľky ktoré nakrájame na rovnaké kúsky..tie potom pritlačíme vidličkou aby nám vznikli gnocchi.
4. Krok
Do hrnca si dáme variť vodu so soľou a keď sa voda varí uvaríme v nej halušky.Keď halušky vyplávajú na povrch povaríme ich 3 minúty a scedíme..
5. Krok
Halušky podávame ako prílohu k rôznym jedlám podľa vašej chuti..
Priemerné hodnotenie receptu
(3 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2168 videní