- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Harry zákusok
Harry zákusok
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 55min
Suroviny
- 6 vajec
- štipka soli
- 120 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 120 g polohrubej múky
- 30 g kakaa
- 1 prášok do pečiva
- 40 ml oleja
- 20 ml silnej čiernej kávy
- lyžička instantnej kávy
- Krém:
- 750 g mascarpone
- 120 g práškový cukor
- 300 ml smotany na šľahanie
- 30 ml silnej čiernej kávy
- 3 lyžičky instantnej kávy
- 160 g dlhých piškót
- 170 ml silnej čiernej kávy na namáčanie piškót
- 30 g cukru
- 40 g mliečnych čokoládových vločiek
- 40 g bielych čokoládových vločiek
- Na dekoráciu:
- 30 g mliečnych čokoládových vločiek
- 30 g bielych čokoládových vločiek
Postup prípravy
1. Krok
Bielka si oddelíme od žĺtkov..bielka vyšľaháme so štipkou soli do peny..Potom pridáme lyžicu cukru a šľaháme do snehu..Sneh musí byť taký pevný , že keď prevrátite misku hore dnom sneh v nej stále drží..
2. Krok
Zvlášť si vyšľaháme žĺtka s vanilkovým cukrom, pridáme k nim potom olej a vychladnutú silnú čiernu kávu do ktorej ešte pridáme lyžičku nescafé...
3. Krok
K bielkovému snehu pridáme žĺtkovú zmes a premiešame zhora nadol..Potom prisypeme zmes múky, kakaa a prášku do pečiva..Opatrne taktiež zhora nadol múčnu zmes zjednotíme do cesta.
4. Krok
Cesto vylejeme na plech 25 x 35 vyložený s papierom na pečenie..Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 15 minút..
5. Krok
Po upečení vyklopíme na pracovnú dosku stiahneme papier a necháme vychladnúť..
6. Krok
Teraz si pripravíme krém..Tiež si uvaríme silnú čiernu kávu a pridáme k nej 3 lyžičky instatnej kávy..Necháme vychladnúť.
7. Krok
Vyšľaháme mascarpone s práškovým cukrom..Potom vyšľaháme šľahačku a vmiešame ju k mascarpone.Teraz vmiešame vychladnutú kávu..Šľaháme kým sa všetko nezjednotí..
8. Krok
Vychladnutú piškótu vložíme nazad na plech ktorý si predtým vyložíme alobalom..Na piškótu rozotrieme polovicu krému a posypeme čokoládovými vločkami.Teraz začneme ukladať piškóty , ktoré si na pár sekúnd (3 sek) namáčame do 170 ml uvarenej silnej kávy s asi 30 g cukru..Kávy by mala byť tiež vychladnutá..
9. Krok
Vrstvu piškót prikryjeme druhou polovicou krému..Môžete si trochu krému odložiť na zdobenie cukrárskym vreckom..Povrch zákuska dozdobíme opäť čokoládovými vločkami..
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
4 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
12174 videní