- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Hermelín v rúre s cesnakom
Hermelín v rúre s cesnakom
- Kusov: 1
- Porcií: 1
- Čas Prípravy: 5min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 25min
Suroviny
- 150 g hermelín
- 1 strúčik cesnaku
- 100 g bieleho hrozna
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 štipky talianske bylinky zmes
Postup prípravy
1. Krok
Zapnite rúru a predhrejte ju na 200°C. Cesnak ošúpeme a nakrájame na tenké plátky . Hrozno umyte a osušte. Odroda hrozna nebude hrať veľkú úlohu. Pripravte si vhodné misky na pečenie. Spravidla podávam hotové predjedlo na stôl v tej istej nádobe, v ktorej pečiem syr. Vyberte syr z obalu. Papier, v ktorom je syr zvyčajne zabalený, môžeme použiť a syr položiť priamo naň do zapekacej misy.
2. Krok
Ostrým nožom narežeme povrch syra priečne. Vložte plátky cesnaku do zárezov syra. Prázdne miesta vo forme vyplňte hroznom.
3. Krok
Posypte syrový puk vašimi obľúbenými bylinkami a bohato pokvapkajte olivovým olejom.
4. Krok
Vložte syr do predhriatej rúry. Camembert s cesnakom pečieme v rúre 20-25 minút pri 200°C. Syr by sa mal roztopiť, vrch by mal byť dobre prepečený, ale kôrka syra by si mala zachovať svoj tvar. Kým sa syr pečie, môžete si pripraviť krutóny. Najlepšie je namáčať krutóny do roztaveného syra a jesť.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
100 videní