Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Hliva na paprike: chutné, výživné a ideálne na podporu imunity

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Hliva na paprike: chutné, výživné a ideálne na podporu imunity
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Hliva na paprike: chutné, výživné a ideálne na podporu imunity Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 2
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 0min

Hlivu ustricovú si ľudia vážia už po generácie – nie len ako chutnú surovinu, ale najmä ako prírodný zázrak s pozitívnym vplyvom na zdravie. Nemusíte ju hneď hľadať v podobe tabliet – keď si ju pripravíte na paprike, spojíte príjemné s užitočným. Je to jednoduchý a rýchly recept, ideálny na večeru počas týždňa, ktorá vám nezaberie viac než pol hodiny.

reklama:

Suroviny

  • 1 menšia cibuľa
  • 200 g čerstvej hlivy ustricovej
  • 2 PL rastlinného oleja
  • 200 ml hovädzieho vývaru
  • 1 ČL sladkej mletej papriky
  • ½ ČL mletej rasce
  • štipka mletého čierneho korenia
  • ½ ČL soli
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najprv si pripravte suroviny: cibuľu nasekajte najemno a hlivu očistite vlhkou papierovou utierkou (voda nie je ideálna, lebo by mohla nasiaknuť) a nakrájajte ju na tenké pásiky.

2. Krok

V menšom hrnci alebo hlbšej panvici rozohrejte olej na silnejší stredný plameň. Pridajte cibuľu, jemne osoľte a okoreňte, a nechajte ju pomaly zmäknúť a získať zlatistý odtieň. Tento základ vytiahne z jedla maximum chuti.

3. Krok

Keď je cibuľa hotová, prisypte trochu rasce a následne pridajte hlivu. Stačí krátke opečenie – 2 až 3 minúty, len kým trochu zmäkne. Pri miešaní buďte opatrní, klobúčiky sú krehké a ľahko sa rozpadnú.

4. Krok

Oheň na chvíľku znížte, zapracujte mletú papriku (krátko premiešajte, aby sa nepripálila), a následne prilejte vývar. Premiešajte, znovu zvýšte teplotu, priveďte k varu, potom stíšte plameň a nechajte celé jedlo pomaly prebublávať, kým hliva nebude úplne mäkká – trvá to asi 20 minút.

reklama:

Ak máte poruke ajvar alebo inú zeleninovú nátierku, pridajte lyžicu rovno k paprike – zvýrazní chuť a urobí omáčku hutnejšou. Dôležité je však neprehnať to s vývarom – cieľom je jemne podliata zmes, nie polievka.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

59 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.