Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Hliva na paprike: chutné, výživné a ideálne na podporu imunity

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Hliva na paprike: chutné, výživné a ideálne na podporu imunity
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Hliva na paprike: chutné, výživné a ideálne na podporu imunity Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 2
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 0min

Hlivu ustricovú si ľudia vážia už po generácie – nie len ako chutnú surovinu, ale najmä ako prírodný zázrak s pozitívnym vplyvom na zdravie. Nemusíte ju hneď hľadať v podobe tabliet – keď si ju pripravíte na paprike, spojíte príjemné s užitočným. Je to jednoduchý a rýchly recept, ideálny na večeru počas týždňa, ktorá vám nezaberie viac než pol hodiny.

reklama:

Suroviny

  • 1 menšia cibuľa
  • 200 g čerstvej hlivy ustricovej
  • 2 PL rastlinného oleja
  • 200 ml hovädzieho vývaru
  • 1 ČL sladkej mletej papriky
  • ½ ČL mletej rasce
  • štipka mletého čierneho korenia
  • ½ ČL soli
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najprv si pripravte suroviny: cibuľu nasekajte najemno a hlivu očistite vlhkou papierovou utierkou (voda nie je ideálna, lebo by mohla nasiaknuť) a nakrájajte ju na tenké pásiky.

2. Krok

V menšom hrnci alebo hlbšej panvici rozohrejte olej na silnejší stredný plameň. Pridajte cibuľu, jemne osoľte a okoreňte, a nechajte ju pomaly zmäknúť a získať zlatistý odtieň. Tento základ vytiahne z jedla maximum chuti.

3. Krok

Keď je cibuľa hotová, prisypte trochu rasce a následne pridajte hlivu. Stačí krátke opečenie – 2 až 3 minúty, len kým trochu zmäkne. Pri miešaní buďte opatrní, klobúčiky sú krehké a ľahko sa rozpadnú.

4. Krok

Oheň na chvíľku znížte, zapracujte mletú papriku (krátko premiešajte, aby sa nepripálila), a následne prilejte vývar. Premiešajte, znovu zvýšte teplotu, priveďte k varu, potom stíšte plameň a nechajte celé jedlo pomaly prebublávať, kým hliva nebude úplne mäkká – trvá to asi 20 minút.

reklama:

Ak máte poruke ajvar alebo inú zeleninovú nátierku, pridajte lyžicu rovno k paprike – zvýrazní chuť a urobí omáčku hutnejšou. Dôležité je však neprehnať to s vývarom – cieľom je jemne podliata zmes, nie polievka.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

24 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.