- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- polievka
- Hnedý vývar
Hnedý vývar
- Kusov: 1
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 5min
- Varenie: 3:0 hod
- Hotové Za: 3:5 hod
Suroviny
- 1,5 kg hovädzích alebo teľacích kostí
- 1 cibuľa prekrojená na štvrtiny
- 2 mrkvy
- 1 pór
- 1 stonka zeleru
- 3 litre vody
- petržlenová vňať
- 6 zrniek celého čierneho korenia
- 2 lyžice rajčinového pretlaku
Postup prípravy
1. Krok
Kosti pečieme asi 40 minút pri teplote 230 °C. V polovici pečenia k nim pridáme zeleninu premiešame a podlejeme vodou.Potom preložíme do hrnca pridáme ostatné prísady a varíme 3 - 4 hodiny.
2. Krok
Počas varenia z vývaru odstraňujeme penu a tuk.Potom vývar precedíme cez jemné sitko.Zeleninu a kosti pritláčame aby sme sme vyžmýkali všetku tekutinu.Po scedení necháme vychladnúť.
3. Krok
V chladničke vám vývar vydrží 3 dni, ale môžete si ho aj zamraziť.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1196 videní