- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Holúbky
Holúbky
- Kusov: 30
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 1:10 hod
- Hotové Za: 1:30 hod
Suroviny
- 2 menšie biele kapustové hlavy
- 1/2 šálky ryže guľatej Mánya
- 2 lyžice oleja
- 2 veľké cibule
- 2 mrkvy
- 1 zväzok petržlenu
- soľ a korenie
- 2 lyžice sladkej mletej papriky
- 500 g bravčového mletého mäsa
- 500 g hovädzieho mletého mäsa
- 2 bobkové listy
- 5 guličiek nového korenia
- 2 šálky vývaru
- 150 ml smotany na šľahanie
- 400 g paradajok..alebo 2 - 3 lyžice paradajkového pretlaku
Postup prípravy
1. Krok
Kapustu celú si opláchneme a vyrežeme hlúb zo stredu.V hrnci privedieme vodu k varu a ponoríme kapustu do vriacej vody.Postupne z kapusty dávame dole listy ktoré spriesvitneli.
2. Krok
Udusíme si ryžu guľatu Mánya.Cibuľku nakrájame na drobno a orestujeme na oleji.Mrkvu očistíme a na jemnom stúhadle nastrúhame.*Petržlenovú vňať tiež nasekáme najemnúčko.
3. Krok
V miske zmiešame mleté mäso, opraženú cibuľu , nastrúhanú mrkvu, nasekaný petržlen, soľ a korenie a červenú mletú papriku z tej 1 lyžičku.Poriadne premiešame.
4. Krok
Uvarený kapustný list si rozprestrieme naplníme ho mäsovou zmesou a list najskôr na koncoch prehneme a potom skrútime ako závin.Takto pripravené a naplnené kapustné listy ukladáme na pekáč..
5. Krok
na prípravu omáčky si nakrájame na drobno druhú cibuľu, orestujeme , pridáme lyžičku červenej papriky a pridáme buď to paradajky alebo pripravený paradajkový pretlak..Chviľu všetko spolu orestujeme a potom zalejeme vývarom.Osolíme a okoreníme.Pripravenou omáčkou zalejeme našich holúbkov , pridáme bobkový list a nové korenie .Šup s nimi do predhriatej rúry na 180°C .Dusíme prikryté približne 45 - 50 minút.Potom odokryjeme prilejeme šľahačkovú smotanu a pečieme ešte 20 - 30 minút.
Priemerné hodnotenie receptu
(3 / 5)
8 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
31063 videní