Holúbky
- Kusov: 10
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 1 hlávka stredne veľkej bielej kapusty
- 500 g jačmenných krúp
- 250 g údenej slaniny
- 2 cibule
- 1 zeleninový bujón
- 1 lyžička soli
- 1/2 lyžičky mletej červenej papriky
- 150 g paradajkového pretlaku
- 1 hrsť petržlenovej vňate
Postup prípravy
1. Krok
Pripravte si plnku. Krúpy uvaríme do mäkka podľa návodu na obale. Slaninu a cibuľu nakrájame na malé kocky. Mäso najskôr opečte, aby sa zbavilo tuku. Potom pridajte cibuľu a opečte dozlatista. Potom zmiešame s krúpami. Dochutíme soľou a korením.
2. Krok
Z hlávky kapusty odstráňte vonkajšie listy, umyte ich a odložte. Vyrežte hlúb .. Kapustu vložíme do mikrovlnky a pri maximálnom výkone ju zohrievame asi 10 minút. Vyberte hlávku z mikrovlnky a nechajte ju vychladnúť, potom jemne odstráňte listy, dávajte pozor, aby ste ich neroztrhli. Z každého listu odrežte hrubšiu časť stonky, ktorá je tvrdá a vláknitá.
3. Krok
Veľký kastról vysteľte predtým odloženými vonkajšími listami kapusty. Na každý list uvarený v mikrovlnnej rúre na spodok položte 1-2 polievkové lyžice plnky. Kapustu musíte dobre zabaliť do rolky , tak , aby plnka dobre držala vo vnútri. Zložte dva bočné okraje listu k sebe a potom ich zviňte do rolády, pričom plnku držte rukou, aby nevypadla.
4. Krok
Hotové kapustové rolky položte vo vrstvách do hrnca. Závitky kapusty zalejeme vodou tak, aby boli úplne zakryté. Vložte kocku bujónu do hrnca. Kastról prikryjeme pokrievkou a na veľmi miernom ohni varíme asi 30 minút. Opatrne vyberte kapustové závitky a vložte ich do pekáča .. Polejeme ich paradajkovým pretlakom a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
5. Krok
Kapustové rolky vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme 20-30 minút, kým pekne nezhnednú. Podávajte teplé.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
133 videní