- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Holúbky s mäsom a s ryžou
Holúbky s mäsom a s ryžou

- Kusov: 8
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min

Suroviny
- 1 hlávka bielej kapusty
- 1 kg mletého mäsa
- 2 cibule
- 70 g ryže guľatej Mánya
- soľ a mleté čierne korenie
- 1 mrkva
- 400 g paradajok vo vlastnej šťave
- 2 bobkové listy
- 2 ks nového korenia
- 10 ks celého čierneho korenia
- 1 vajce
Postup prípravy
1. Krok
Z celej kapusty vyrežeme hlúb zalejeme ju vriacou vodou necháme variť kým sa listy nezačnú uvoľňovať.
2. Krok
Udusíme si ryžu guľatu Mánya..Do misky si dáme mleté mäso, nakrájame na jemno 1 cibuľu, pridáme soľ a mleté čierne korenie..Rozklepneme aj jedno vajce.Zmes vymiešame..
3. Krok
Uvarenú kapustu zachladíme a oddelíme listy..Z každého listu odstránime bielu tvrdú časť..Potom do každého listu dáme za hrsť mletej zmesi a list zakrútime..
4. Krok
Mrkvu si očistíme a na hrubom strúhadle nakrájame..Aj druhú cibuľu ošúpeme nakrájame , a na troche oleja orestujeme cibuľu a mrkvu kým mrkva nepustí farbu..3 min cca..Na dno hrnca dáme mrkvu, poukladáme holúbky a zalejeme paradajkovou šťavou.. (môžete použiť aj pretlak s trochou vody)..Pridáme koreniny a dusíme pod pokrievkou asi 30 minút
5. Krok
Podávame buď to len s kyslou smotanou , alebo aj varené zemiaky sú vhodnou prílohou..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2800 videní