- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- ryby
- Holúbky s rybou a hubami
Holúbky s rybou a hubami
- Kusov: 10
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 55min
Suroviny
- 300 g húb podľa chuti
- 250 g lososa
- 1/2 šálky suchého bieleho vína
- 1/2 šálky ryže guľatej Mánya
- 10 - 12 kapustových listov
- zelená cibuľka
- petržlenová vňať
- 30 g masla
- 30 g hladkej múky
- 50 ml oleja
- 200 ml jogurtu
- 1/2 citróna
- soľ a korenie podľa chuti
- 200 ml mlieka
Postup prípravy
1. Krok
Nalejeme víno do panvice a necháme povariť 3 - 4 minúty.Do vriaceho vína vložíme kúsky rýb bez kože.Zľahka osolíme a povaríme 10 minút.Počas varenia raz otočíme.
2. Krok
Potom lososa vyberieme a roztlačíme vidličkou.
3. Krok
Čerstvé huby opláchneme a nakrájame na menšie kúsky.Zelenú cibuľku si nakrájame a na 30 g masla orestujeme spolu s hubami.Počkáme kým sa odparí prebytočná voda, potom zaprášime hladkou múkou a podlejeme vínom, ktoré nám zostalo po rybách,a pridáme aj mlieko.Prevaríme a odstavíme.
4. Krok
Kapustné listy si uvaríme v slanej vode do polomäkka.A ryžu guľatu Mánya uvaríme alebo udusíme do mäkka.
5. Krok
Pridáme k ryži guľatej Mánya uvarenú rybu, hubovú omáčku, nasekanú petržlenovú vňať , osolíme a okoreníme podľa chuti a premiešame.Touto zmesou plníme kapustné listy ktoré potom poriadne zvinieme.
6. Krok
Takto pripravené plnené kapustné listy buď to opražíme na panvici do zlatista, alebo poukladáme na plech alebo pekáč a zapečieme pri 180°C asi 10 - 15 minút..
7. Krok
Podávame so zemiakmi a s dresingom z bieleho jogurtu.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
547 videní