- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Holúbky z čínskej kapusty
Holúbky z čínskej kapusty
- Kusov: 12
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 1:30 hod
Suroviny
- 1 čínska kapusta
- 500 g mletého mäsa
- 100 g surovej ryže guľatej Mánya
- 2 cibule
- 1 mrkva
- 3 lyžice paradajkového pretlaku
- 3 lyžičky oleja
- 1 lyžica cukru
- 2 bobkové listy
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ a korenie podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
ryžu guľatu Mánya si uvaríme do mäkka. Mleté mäso preložíme do hlbokej misky. Pridáme uvarenú ryžu guľatu Mánya, cibuľu nastrúhanú na hrubom strúhadle, soľ a korenie podľa chuti. Všetko premiešame.
2. Krok
Z opláchnutej čínskej kapusty odrežeme od hlúba asi 1/3. Hlávku kapusty rozoberieme na samostatné listy, preložíme do vhodnej širokej misky alebo do pekáča, zalejeme vriacou vodou a necháme 10 minút odstáť. Potom vodu scedíme a listy necháme odkvapkať.
3. Krok
Zvyšnú cibuľu nakrájame na kocky, mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle. Zeleninu spolu dusíme na oleji do mäkka. Pridajte paradajkový pretlak, pretlačený cesnak, cukor a soľ podľa chuti. Na každý list pekinskej kapusty dajte malé množstvo mletého mäsa a zabaľte ho do listu, čím získate tvar holúbka. Do hrnca preložíme paradajkovo mrkvový základ a na vrch poukladáme plnené kapustné listy.
4. Krok
Podlejeme vodu približne do úrovne kapustových roliek (v závislosti od požadovaného množstva omáčky), prikryjeme a na miernom ohni dusíme 40 minút. Holúbky sú hotové...
Priemerné hodnotenie receptu
(4 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
950 videní