- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Horúca čokoláda a červené víno? Vyskúšajte!
Horúca čokoláda a červené víno? Vyskúšajte!
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 5min
- Varenie: 5min
- Hotové Za: 0min
V zimných mesiacoch sa často rozhodujeme medzi teplou horúcou čokoládou alebo pohárom koreneného vareného vína. Pokiaľ sa vám tento výber nedarí vyriešiť, máme pre vás skvelý recept, ktorý spája obe dobroty do jednej jedinečnej a lahodnej kombinácie.
Suroviny
- 70 g čokolády (60 %)
- 1 lyžica kakaa
- 1,5 lyžice trstinového cukru
- 1/2 lyžičky škorice
- 1/4 lyžičky mletého kardamómu
- 2 hrnčeky plnotučného mlieka
- 1 hrnček červeného vína
Postup prípravy
1. Krok
Čokoládu nalámte na menšie kúsky a vložte ju do malého hrnca. Pridajte kakao, cukor a korenie. Zalejte mliekom a pomaly začnite ohrievať, až zmes dosiahne bod varu.
2. Krok
Akonáhle mlieko začne bublať, začnite zmes dôkladne miešať metlou, kým sa čokoláda a všetky ostatné ingrediencie úplne nespoja a nevyužijete ich na vytvorenie hutnej a hladkej horúcej čokolády. Pokiaľ máte radi sladšiu chuť, môžete pridať ešte trochu cukru, a pre výraznejšiu arómu ju možno dochutiť aj štipkou vanilky.
3. Krok
Akonáhle je horúca čokoláda hotová, zložte hrniec z platne a prilejte ohriate červené víno. Je dôležité, aby víno nebolo privedené do varu, inak by došlo k odpareniu alkoholu. Odporúčame sladšie alebo polosuché víno s ovocitejšími tónmi, napríklad Merlot alebo Zweigeltrebe.
Táto kombinácia čokolády a vína je perfektná pre zimné večery, kedy si chcete dopriať niečo nielen chutné, ale aj zahrievacie.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
18 videní