Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Hovädzí guláš po rakúsky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Hovädzí guláš
3
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 4
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 2:0 hod
  • Hotové Za: 2:20 hod
David Winter
WineExpert.sk

David Winter, majiteľ e-shopu s najväčším online portfóliom špičkového slovenského vína, WineExpert.sk, k tomuto jedlu odporúča:

Francúzsko, Maison Bouey, Bordeaux, Merlot, 2012, červené, suché.

Toto víno sa výborne hodí k množstvu rozličných druhov mäsa pripravených na rôznorodé spôsoby, ale aj k syrom. Má harmonickú arómu, v ktorej sa sa ovocie snúbi s korením.

Familla bouey maisonbouey.jpg
WineExpert.sk
reklama:

Suroviny

  • 1 krajec chleba (najlepšie čierny)
  • štipka čili
  • 4 lyžice oleja
  • 1 kg hovädzieho mäsa v celku (lopatka,krk)
  • 1 bobkový list
  • 1 lístok ligurčeku
  • lyžička majoránu
  • 2 lyžičky mletej červenej papriky
  • štipka mletého čierneho korenia
  • podlievame hovädzím vývarom alebo vodou
  • soľ
  • 5 cibúľ väčších
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Umyjeme a osušíme si mäso..Potom ho nakrájame na kocky cca 4x4 cm..Cibuľu nakrájame na kocky a opražíme na oleji,pridáme mletú červenú papriku a premiešame..Teraz pridáme mäso a nacháme zatiahnuť..Podlejeme vodou alebo vývarom..

2. Krok

Ak varíme v tlakovom hrnci stačí nám zaliať tesne nad mäso, ak varíme v obyčajnom hrnci tak 7 cm nad mäso..Pridáme koreniny a krajec chleba, prikryjeme a varíme.V tlakovom 30 - 40 minút..v obyčajnom do 2 hodín.

3. Krok

Podlievame podľa potreby vodou.Pred dovarením nesmie byť vody viac ako 1 cm nad povrch mäsa.Je dobré potom mäso vybrať, a tyčovým mixérom omáčku vymixovať aby sa cibuľa úplne stratila.Samozrejme nezabudnite vybrať bobkový list.))

4. Krok

Mäso vrátime a dochutíme..Podávame s knedlíkom..Najlepšie sa hodí žemľový..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4 / 5)

9 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

51509 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.