- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Hovädzí guláš s paprikou a paradajkami: lahodná verzia bez múky
Hovädzí guláš s paprikou a paradajkami: lahodná verzia bez múky

- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Tradičný guláš má v slovenskej aj českej kuchyni svoje pevné miesto. Ak si ho chcete pripraviť trochu inak a vniesť doň viac sviežosti, skúste pridať červenú papriku a zrelé paradajky. Vďaka nim získate plnšiu chuť, jemnú kyselkavú iskru a guláš bude pôsobiť ľahšie, no stále sýto.
Suroviny
- 600 g hovädzej glejky
- 2 väčšie cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 4 čerstvé paradajky
- 2 červené papriky
- 2 lyžice bravčovej masti
- 70 g paradajkového pretlaku
- 1 lyžičku sladkej papriky
- ½ lyžičky údenej papriky
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- 700 ml hovädzieho vývaru
- 2 bobkové listy
- 3 guľôčky nového korenia
Postup prípravy
1. Krok
Mäso nakrájajte na väčšie kocky. Cibuľu a cesnak očistite a nasekajte nadrobno. Papriky zbavte jadier a spolu s paradajkami nakrájajte na malé kúsky.
2. Krok
Na rozohriatej masti opečte cibuľu dozlatista. Potom pridajte hovädzie mäso a nechajte ho zatiahnuť zo všetkých strán. Prisypte soľ a čierne korenie.
3. Krok
Do hrnca vložte cesnak, rajčinový pretlak a oba druhy papriky (mletú sladkú aj údenú). Krátko ich orestujte, aby sa rozvinula vôňa. Následne pridajte paradajky, po chvíli aj čerstvú papriku. Zalejte horúcim vývarom a vložte bobkové listy s novým korením.
4. Krok
Hrniec zakryte a nechajte guláš jemne prebublávať asi 90 minút, kým mäso nezmäkne a šťava sa krásne nespojí so zeleninou. Občas premiešajte. Pred podávaním vyberte bobkový list aj nové korenie a ešte raz dochuťte.
Ak chcete guláš odľahčiť a zjemniť, pridajte pri servírovaní lyžicu kyslej smotany. Skvelo sa hodí s čerstvým chlebom alebo domácou knedľou.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
7 videní