Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Hovädzí guláš s paprikou a paradajkami: lahodná verzia bez múky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Hovädzí guláš s paprikou a paradajkami: lahodná verzia bez múky
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Hovädzí guláš s paprikou a paradajkami: lahodná verzia bez múky Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Tradičný guláš má v slovenskej aj českej kuchyni svoje pevné miesto. Ak si ho chcete pripraviť trochu inak a vniesť doň viac sviežosti, skúste pridať červenú papriku a zrelé paradajky. Vďaka nim získate plnšiu chuť, jemnú kyselkavú iskru a guláš bude pôsobiť ľahšie, no stále sýto.

reklama:

Suroviny

  • 600 g hovädzej glejky
  • 2 väčšie cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 4 čerstvé paradajky
  • 2 červené papriky
  • 2 lyžice bravčovej masti
  • 70 g paradajkového pretlaku
  • 1 lyžičku sladkej papriky
  • ½ lyžičky údenej papriky
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 700 ml hovädzieho vývaru
  • 2 bobkové listy
  • 3 guľôčky nového korenia
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Mäso nakrájajte na väčšie kocky. Cibuľu a cesnak očistite a nasekajte nadrobno. Papriky zbavte jadier a spolu s paradajkami nakrájajte na malé kúsky.

2. Krok

Na rozohriatej masti opečte cibuľu dozlatista. Potom pridajte hovädzie mäso a nechajte ho zatiahnuť zo všetkých strán. Prisypte soľ a čierne korenie.

3. Krok

Do hrnca vložte cesnak, rajčinový pretlak a oba druhy papriky (mletú sladkú aj údenú). Krátko ich orestujte, aby sa rozvinula vôňa. Následne pridajte paradajky, po chvíli aj čerstvú papriku. Zalejte horúcim vývarom a vložte bobkové listy s novým korením.

4. Krok

Hrniec zakryte a nechajte guláš jemne prebublávať asi 90 minút, kým mäso nezmäkne a šťava sa krásne nespojí so zeleninou. Občas premiešajte. Pred podávaním vyberte bobkový list aj nové korenie a ešte raz dochuťte.

reklama:

Ak chcete guláš odľahčiť a zjemniť, pridajte pri servírovaní lyžicu kyslej smotany. Skvelo sa hodí s čerstvým chlebom alebo domácou knedľou.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

7 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.