- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- hovězí maso
- Hovädzí Stroganov
Hovädzí Stroganov
- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Suroviny
- 500 g hovädzieho mäsa (sviečkovica)
- 1 cibuľa
- 1 lyžica hladkej múky
- 2 lyžice masla
- 2 lyžice kyslej smotany
- 200 ml vody
- soľ a mleté čierne korenie
Postup prípravy
1. Krok
Hovädzie mäso nakrájajte na tenké rezance cez vlákno, hrubé asi 1 cm.
2. Krok
Na rozpálenej panvici roztopíme trochu masla a pridáme nakrájané mäso. Smažte ho 3-5 minút, kým sa nezatiahne a trochu nezapraží..
3. Krok
Cibuľu ošúpeme a opláchneme v studenej vode. Ošúpanú cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na masle v inej panvici. Smažíme ju do sklovita . Bude to trvať 3-4 minúty.
4. Krok
Do opraženej cibule pridáme múku a premiešame s cibuľou. Smažte cibuľu s múkou ešte 2 minúty.
5. Krok
Cibuľu zalejeme horúcou vodou alebo vývarom. Všetko priveďte do varu. Po zahriatí voda zhustne a stane sa z nej omáčka.
6. Krok
Mäso zalejte výslednou omáčkou. Podľa chuti dosolíme a okoreníme. Panvicu prikryjeme pokrievkou a na miernom ohni dusíme 20-25 minút. Počas tejto doby by mäso malo zmäknúť. V prípade potreby môžete pridať ešte trochu vody.
7. Krok
Ku koncu dusenia pridáme do panvice kyslú smotanu. Miešajte. Všetko spolu zohrejte ešte pár minút a potom odstavte.
8. Krok
Mäso necháme lúhovať pod pokrievkou ďalších 10 minút. Hovädzí Stroganoff je hotový! Veľmi všestranné jedlo - hodí sa k nemu akákoľvek príloha. Dobrú chuť!
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
737 videní