- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- hovädzie mäso
- Hovädzí závitok
Hovädzí závitok
- Kusov: 8
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 1:20 hod
Dosť bolo kuracích či bravčových rezňov..Dajme si teraz niečo z hovädzinky.
Suroviny
- 8 tenkých plátkov hovädzej sviečkovej
- soľ korenie č. podľa svojej chuti
- 3 polievkové lyžice worchestrovej omáčky
- 1 lyžica olivového oleja
- plnka:
- mrkva
- cuketa
- kápia
- jarná cibuľka
- cesnak
- balzamico omáčka:
- 2 lyžice masla
- jemno nasekaná šalotka
- 1/4 šálky balzamica
- 2 polivkové lyžice hnedého cukru
- 1/4 šálky hovädzieho vývaru
Postup prípravy
1. Krok
Mäso nakrájané na tenké rezne, vyklepeme.Okoreníme a osolíme z oboch strán, a pokvapkáme worchestrom. Necháme 30 minút marinovať.
2. Krok
Kým mäsko odpočíva pripravíme si zeleninovú plnku.všetku zeleninku určenú na naplnenie nakrájame na tenké prúžky.
3. Krok
Pripravíme si taktiež omáčku..Maslo na panvičke rozpustíme a opečieme na ňom šalotku.Pridáme balzamico a vývar a hnedý cukor, a varíme až kým omáčka nezhustne a nezostane len polovica z jej objemu.
4. Krok
Tento výpek nalejeme do misky a v tej istej panvičke orestujeme zeleninku na plnku..len nejaké 2 minútky.plníme ňou potom rezne a na vrchu zopneme šparadlom.
5. Krok
Na panvičku nalejeme trochu oleja a opečieme závitky zo všetkých strán.Popri opekaní podlievame naším balzamico výpekom.
6. Krok
Keďže je to mäsko zo sviečkovice bude rýchlo hotové a jemné.)
Priemerné hodnotenie receptu
(3.7 / 5)
3 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
12735 videní