- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- hovädzie mäso
- Hovädzia roláda s omeletou
Hovädzia roláda s omeletou
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 1:30 hod
- Hotové Za: 1:50 hod
Suroviny
- 500 g hovädzieho mäsa ( stehno alebo roštenka)
- 100 g slaniny
- soľ a mleté čierne korenie
- nakladané uhorky
- 2 vajcia
- 2 strúčiky cesnaku
Postup prípravy
1. Krok
Umyte hovädzie mäso, osušte ho a nakrájajte ho do vrstvy. Mäso vyklepeme, osolíme a okoreníme.
2. Krok
Vajcia rozbijeme do misky, ochutíme soľou a vyšľaháme do hladka. Panvicu vymastíme rastlinným olejom, zohrejeme na strednom ohni urobíme dve omelety.
3. Krok
Nasekané hovädzie mäso potrieme pretlačeným cesnakom a poukladáme naň plátky slaniny v jednej vrstve.
4. Krok
Položte vaječné omelety v jednej vrstve na slaninu. Nakladanú uhorku nastrúhame na hrubšom strúhadle a rovnomerne rozložíme na omeletu.. Všetko zvinieme do pevnej rolky. Roládu obalíme zvyšnými prúžkami slaniny, aby zakryli šev mäsa.
5. Krok
Jemne, aby sa roláda neodbalila , ju opečte zo všetkých strán na rozohriatej panvici na prudkom ohni. Vypraženú roládu preložíme do zapekacej misy. Nalejte 50 mililitrov vody a prikryte alobalom. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180°C 80 minút. Odstráňte fóliu a pečte ďalších 10 minút. Po chvíli vyberieme, prikryjeme alobalom a necháme 10 minút postáť.
6. Krok
Potom nakrájame na kolieska a podávame s prílohou podľa chuti..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
398 videní