Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Hovädzia roštenka na červenom víne

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Hovadzia rostenka.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 8
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 1:30 hod
  • Hotové Za: 1:50 hod
reklama:

Suroviny

  • 800 g hovädzej roštenky (alebo sviečkovej )
  • soľ a mleté čierne korenie
  • 1 lyžica bravčovej masti
  • 600 g cibule
  • 8 strúčikov cesnaku
  • 1 lyžica mletej červenej papriky
  • 1,5 dcl červeného vína
  • 1 bobkový list
  • 2 lyžice worčestrovej omáčky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Mäso nakrájame na 6-8 mm plátky, osolíme a okoreníme z oboch strán. V hrnci rozohrejeme tuk na strednom ohni, rezne opečieme z oboch strán na 1-2 minúty, potom mäso položíme na tanier.

2. Krok

Cibuľu ošúpeme, prekrojíme na polovice a nakrájame, dáme na zvyšný tuk, osolíme a na miernom ohni dusíme 10-15 minút. Keď sa cibuľa trochu zafarbí a splaskne, pridáme cesnak nakrájaný na malé kocky, premiešame, pár minút opekáme a dochutíme červenou paprikou.

3. Krok

Keď sa paprika opečie, vložíme späť plátky mäsa a zalejeme vínom. Pridajte 1-2 bobkové listy, pár minút povarte, aby sa odparil alkohol, dochuťte worčestrovou omáčkou a potom zalejte dostatočným množstvom vody alebo vývarom, aby boli plátky zakryté. Keď zovrú, prikryjeme ich a dusíme, kým nebude mäso mäkké. (záleží aké mäso použijete )

4. Krok

Počas varenia občas skontrolujte a v prípade potreby podlejte. Ak je vody veľa, na posledných 10-15 minút odokryte a pri trochu vyššej teplote šťavu vyduste na požadovanú konzistenciu. Môže sa jesť s dusenou ryžou guľatou Mánya, zemiakmi alebo cestovinami.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

893 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.