Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Hovädzie guľky v exotickej karí omáčke z paradajok

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Hovädzie guľky v exotickej karí omáčke z paradajok
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Hovädzie guľky v exotickej karí omáčke z paradajok Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 25min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 0min

Mäsové guľky sú jedlo, ktoré sa nikdy neomrzí – dajú sa pripraviť na tisíc spôsobov, od klasiky až po netradičné kombinácie. Tentokrát ich posunieme do indických vôní a chutí a obalíme ich do bohatej omáčky s kokosovým mliekom a koreninami.

reklama:

Suroviny

  • Guľky:
  • 600 g mletého hovädzieho mäsa
  • hrsť nasekaného čerstvého koriandra
  • 1/2 lyžičky mletého čili
  • 2 lyžičky korenia garam masala
  • 1 pretlačený strúčik cesnaku
  • Omáčka:
  • 2 lyžice prepusteného masla ghí
  • 3 lyžičky celých rascových semienok
  • 1 lyžica horčičných semien
  • 10 karí listov (sušených alebo čerstvých)
  • 1 červená cibuľa
  • 1 lyžica nastrúhaného čerstvého zázvoru
  • hrsť nasekaného koriandra
  • 3 strúčiky cesnaku, roztlačené
  • 1/2 lyžičky čili
  • 1 lyžička kurkumy
  • 2 lyžičky garam masala
  • 1 plechovka krájaných paradajok
  • 100 ml vody
  • 150 ml kokosového mlieka
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Mleté hovädzie spojte s nasekaným koriandrom, čili, korením garam masala a cesnakom. Z hmoty vytvarujte menšie guľôčky, ktoré nechajte chvíľu stuhnúť v chlade.

2. Krok

Na panvici rozohrejte ghí. Vsypte rascu a horčičné semienka a krátko opečte. Keď začnú „skákať“ a praskať, prihoďte karí listy a nechajte ich uvoľniť arómu.

3. Krok

Pridajte nasekanú cibuľu a nechajte ju zosklovatieť. Do panvice potom vložte zázvor, cesnak, koriander a čili a krátko orestujte, aby sa rozvoňali. Nakoniec prisypte kurkumu s garam masalou a ešte minútu nechajte prehriať – tým sa chute krásne otvoria.

4. Krok

Prilejte paradajky aj s nálevom, trochu vody a priveďte omáčku k varu. Do tejto zmesi vložte mäsové guľky, prikryte pokrievkou a nechajte ich dusiť približne 7 minút. Potom vlejte kokosové mlieko a pokračujte vo varení ďalších 5 minút, kým mäso nezmäkne a omáčka sa nezjemní.

5. Krok

Hotové guľky posypte čerstvým koriandrom. Najlepšie chutia s ryžou guľatou Mánya basmati, teplým naanom alebo pita chlebom.

reklama:

Tento recept je ideálny pre všetkých, ktorí chcú oživiť tradičné jedlá orientálnym nádychom. Bohaté korenie spolu s kokosovým mliekom vytvára harmonickú kombináciu jemne pikantných a sladkastých tónov.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

7 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.