Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Hovädzie ragú na červenom víne: Lahodné a intenzívne chute z hovädzieho chvosta

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Hovädzie ragú na červenom víne: Lahodné a intenzívne chute z hovädzieho chvosta
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Hovädzie ragú na červenom víne: Lahodné a intenzívne chute z hovädzieho chvosta Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Niektoré časti hovädzieho mäsa v sebe ukrývajú neobyčajnú hĺbku chuti, ktorú dokážete naplno využiť správnou prípravou. Hovädzí chvost patrí medzi takéto poklady – keď sa pomaly dusí, výsledkom je bohato ochutené, šťavnaté a lahodné ragú. K tomu sa skvele hodí suché červené víno, ktoré omáčke dodá noblesu.

reklama:

Suroviny

  • 800 g hovädzieho chvosta
  • 1 lyžica bravčovej masti
  • 1 cibuľa
  • 300 g koreňovej zeleniny (mrkva, zeler, petržlen)
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 vetvička rozmarínu
  • 1 vetvička tymiánu
  • 2 lyžičky divinového korenia
  • 250 ml suchého červeného vína
  • 300 ml hovädzieho vývaru
  • 5 šampiňónov
  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice brusnicového džemu
  • Soľ a čierne korenie na dochutenie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Mäso umyte, osoľte, okoreňte a nechajte chvíľu odpočívať. V tlakovom hrnci rozohrejte masť a mäso sprudka opečte z oboch strán. Keď dostane peknú hnedastú farbu, vyberte ho a odložte bokom.

2. Krok

Do výpeku pridajte nasekanú cibuľu a strúčiky cesnaku v celku. Nechajte zľahka orestovať a pripojte na menšie kúsky nakrájanú koreňovú zeleninu. Restujte, kým sa zelenina nezačne sfarbovať dozlata.

3. Krok

Opečené hovädzie kusy vložte späť do hrnca a premiešajte s restovanou zeleninou. Pridajte bylinky, divinové korenie a trocha soli. Zalejte červeným vínom a vývarom. Hrniec uzavrite a varte pod tlakom asi 90 minút, pokiaľ nebude mäso dokonale mäkké.

4. Krok

Keď je mäso hotové, vyberte ho a vývar spolu so zeleninou rozmixujte alebo prepasírujte. Omáčku vyladí brusnicový džem a studené maslo, ktoré jej dodá hodvábnu konzistenciu.

5. Krok

Na panvici rozpustite maslo, pridajte nakrájané šampiňóny a orestujte ich do zlatistej farby. Dochuťte soľou a podávajte spolu s ragú. Ako prílohu odporúčame nadýchanú zemiakovú kašu.

reklama:

Tento recept vám prinesie gurmánsky zážitok priamo z domácej kuchyne. Hovädzie ragú plné chuti sa skvelo hodí na výnimočné obedy aj sviatočné večere.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

16 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.