- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- kuracinka
- Hrachová kaša s kuracím mäsom
Hrachová kaša s kuracím mäsom
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 300 g suchého hrachu
- 150 g kuracích pŕs
- 1 cibuľa
- 1 mrkva
- 30 ml oleja
- soľ a korenie podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Hrášok dobre umyte v tečúcej vode. Vložte do misky a zalejte studenou prevarenou vodou. Nechajte napučať niekoľko hodín alebo cez noc.
2. Krok
Napučaný hrášok vložte do hrnca a pridajte toľko vody, aby ho úplne zakryla. Bez zakrytia priveďte do varu. Potom oheň zmiernime a zbavíme sa peny, bude jej veľa. Varte hrášok za pravidelného dolievania vody do požadovanej konzistencie.
3. Krok
Kým sa hrášok varí, postarajte sa o mäsko. Ošúpte a umyte mrkvu a cibuľu. Cibuľu nakrájame nadrobno a mrkvu nastrúhame. Vložte do panvice so slnečnicovým olejom. Duste do mäkka, 7-8 minút.
4. Krok
Kuracie prsia umyte a nakrájajte na menšie kúsky. Pridajte k cibuli a mrkve. Trochu osolíme a dusíme 8-10 minút.
5. Krok
Potom pridajte kurča do hrachovej kaše. Osolíme, okoreníme a zmiešame kašu s kuracím mäsom. Máme hotovo.. Je to veľmi výdatné a chutné jedlo..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
271 videní