- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- polievka
- Hrachová polievka s údenými rebierkami
Hrachová polievka s údenými rebierkami
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 50min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- 500 g sušeného hrachu
- 500 g údených rebierok
- 100 g slaniny
- 1 cibuľa
- 1 mrkva
- 5 - 6 zemiakov
- 1 lyžica oleja
- 3 lyžice horčice
- 3 strúčiky cesnaku
- kôpor a petržlenová vňať
- soľ a mleté čierne korenie
Postup prípravy
1. Krok
Opláchnite hrášok, pridajte malé množstvo vody a odložte na 3 - 4 hodiny napučať..
2. Krok
Údené bravčové rebrá nakrájajte na kúsky na 2 - 3 rebrá, dajte do hrnca a varte 1 - 1,5 hodiny, kým sa mäso ľahko neoddelí od kostí.
3. Krok
Ošúpte cibuľu, mrkvu a zemiaky. Nakrájajte cibuľu a mrkvu na veľmi malé kocky, zemiaky na väčšie.
4. Krok
Rebierka vyberieme z vývaru a necháme ich vychladnúť..Do vývaru pridáme scedený hrášok a povaríme asi 30 minút..Potom pridáme zemiaky a varíme do mäkka. Rebierka oberieme od mäsa a pridáme k polievke..
5. Krok
Na panvičke zahrejeme olej a orestujeme na ňom cibuľu a mrkvu a slaninku nakrájanú na malé kocky do zlatohneda..Pretlačíme cesnak..Všetko pridáme k polievke a povaríme ešte 10 minút..
6. Krok
5 minút pred dovarením pridáme horčicu, soľ a mleté čierne korenie.pridáme aj nasekaný kôpor kto má rád a petržlenovú vňať.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2276 videní