- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- polievka
- Hrachová polievka s údeným mäsom
Hrachová polievka s údeným mäsom
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 3:0 hod
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 4:0 hod
Suroviny
- 500 g sušeného hrachu
- 500 g údených rebier
- 100 g údenej slaniny
- 1 cibuľa
- 1 mrkva
- 5 - 6 zemiakov
- 1 lyžica oleja
- 3 - 4 lyžičky horčice
- 3 strúčiky cesnaku
- petržlenová vňať
- soľ a čerstvé mleté korenie
Postup prípravy
1. Krok
Hrach opláchneme a namočíme na 3 - 4 hodiny..Údené rebrá nasekáme a dáme do hrnca variť tak na 1 - 1,5 hodiny kým sa nám mäsko neoddeľuje od kostí.
2. Krok
Očistíme si cibuľu, mrkvu aj zemiak všetko nakrájame na menšie kocky.
3. Krok
Keď je mäso uvarené vyberieme ho do vývaru z údeného mäsa pridáme namočený hrach a varíme asi 30 minút.Potom pridáme zemiaky a varíme ďalších 20 minút.
4. Krok
Kým sa zemiaky v polievke varia, v panvičke si rozpálime olej a orestujeme na ňom cibuľu s mrkvou dozlatista..Potom pridáme k vývaru.povaríme tak 10 minút.
5. Krok
5 minút pred dovarením pridáme uvarené údené mäso, pár lyžíc horčice a dochutíme soľou a korením.
6. Krok
Pridáme ešte nakrájanú slaninku na kocky ktorú si trochu popražíme a nasekanú petržlenovú vňať.Podľa chuti pridáme aj pretlačený cesnak..
7. Krok
Necháme ešte postáť odstavené cca 30 minút...
Priemerné hodnotenie receptu
(4.5 / 5)
4 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
10454 videní