Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Hrejivá večera zo zvyšného chleba: Jemná zeleninová polievka s chrumkavými krutónmi

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Hrejivá večera zo zvyšného chleba: Jemná zeleninová polievka s chrumkavými krutónmi
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Hrejivá večera zo zvyšného chleba: Jemná zeleninová polievka s chrumkavými krutónmi Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 5min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 0min

Ak hľadáte jednoduché, rýchle a zároveň chutné jedlo, táto polievka je skvelou voľbou. Je to jedlo ako stvorené pre domáce kuchtenie – využijete pri nej starší chlieb a za pár minút máte na stole teplú večeru pre celú rodinu. Ak ju doplníte o pesto z medvedieho cesnaku, dodáte jej nielen nový rozmer chuti, ale aj poriadnu dávku živín. A ak pesto doma práve nemáte, nezúfajte – polievka chutí výborne aj bez neho, alebo môžete siahnuť po inej bylinke podľa vlastnej fantázie.

reklama:

Suroviny

  • 4 plátky staršieho chleba
  • 2 lyžice masti (alebo oleja)
  • 1 cibuľa
  • 1 mrkva
  • 1 koreň petržlenu
  • 1 menší zeler
  • 1,2 litra hovädzieho vývaru (alebo zeleninového)
  • lyžička soli
  • štipka mletej rasce
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice pesta (ideálne z medvedieho cesnaku)
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Chlieb pokrájajte na malé kocky, približne 1,5 cm veľké. Cibuľu nasekajte najemno, koreňovú zeleninu ošúpte a nastrúhajte nahrubo. Ak máte väčšiu mrkvu, postačí polovica, aby výsledná chuť nebola príliš sladká.

2. Krok

V hlbšom hrnci rozpáľte masť alebo olej a opečte na nej chlebové kocky dozlata. Keď sú pekne chrumkavé, vyberte ich a dajte bokom.

3. Krok

Do hrnca, kde ste opiekli chlieb, môžete podľa potreby pridať ešte trochu masti. Vhoďte nastrúhanú zeleninu a cibuľu, osoľte a pár minút restujte, kým sa cibuľa nerozjasní a mrkva nepustí farbu. Následne zalejte vývarom a pridajte polovicu opečeného chleba – zvyšok si nechajte na neskoršie servírovanie. Prisypte štipku rasce, nechajte zovrieť, potom stíšte plameň a varte 15 až 20 minút, aby sa chlieb úplne rozvaril.

4. Krok

Na záver pridajte nasekaný cesnak, krátko povarte a celú zmes rozmixujte tyčovým mixérom dohladka.

5. Krok

Polievku servírujte horúcu. Každú porciu dozdobte odloženými krutónmi a pridajte lyžičku pesta – ak máte z medvedieho cesnaku, bude to ideálna voľba.

reklama:

Tento recept je skvelým spôsobom, ako zo zdanlivo obyčajných surovín vyčarovať výdatné a chutné jedlo. Bonusom je nulový odpad, pretože zužitkujete chlieb, ktorý by inak mohol skončiť v koši. Stačí pár ingrediencií a máte na stole teplú, domácku a sýtu večeru, ktorá pohladí žalúdok aj dušu.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

12 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.