Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Hrejivá zelerová polievka s gaštanmi, pancettou a jablkami

Kuchyňa:
Chod: ,
Náročnosť: ,
reklama:
Hrejivá zelerová polievka s gaštanmi, pancettou a jablkami
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Hrejivá zelerová polievka s gaštanmi, pancettou a jablkami Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 50min
  • Hotové Za: 60min

Aj keď sú súčasné zimy menej chladné, nepriaznivé počasie a šedé dni nás stále obklopujú. Teplá a chutná polievka ostáva jedným z najlepších spôsobov, ako sa postarať o svoj komfort, a to nielen počas zimy, ale aj pri duševných ťažkostiach, ktoré sa často objavujú v tomto období.

Tento zaujímavý recept je ideálnym riešením pre tých, ktorí sa snažia prekonať zimnú melanchóliu. Stojí za to ho vyskúšať, aj keď vonku len mrholí!

reklama:

Suroviny

  • 1 liter kuracieho vývaru
  • 400 g zeleru
  • 400 g olúpaných jedlých gaštanov
  • 1 cibuľa
  • 1 pór
  • 1 jablko
  • 4 plátky pancetty alebo šunky
  • 1 vetvička čerstvého tymiánu
  • ½ šálky smotany na varenie
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Na začiatok olúpte cibuľu, zeler a jablko a odstráňte jadierka z jablka. Potom všetky ingrediencie nakrájajte na menšie kúsky.

2. Krok

V hlbokom hrnci zohrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu a pór. Restujte ich približne 10 minút, kým nezmäknú. Následne pridajte zeler a polovicu jablka a nechajte ich chvíľu restovať. Potom do hrnca vlejte vývar, pridajte gaštany, tymián, soľ a korenie.

3. Krok

Privedieme k varu a potom znížime teplotu. Dusíme asi 40 minút, kým sa všetko dobre prevarí. Po uplynutí doby vyberte tymián a rozmixujte polievku na hladkú konzistenciu. Následne primiešajte smotanu a polievku opäť zohrejte, pričom ju dochuťte podľa vlastného gusta.

4. Krok

Na panvici s trochou oleja opečte plátky pancetty alebo šunky, až kým nebudú chrumkavé.

5. Krok

Podávajte horúcu polievku v miskách alebo na tanieroch. Do každej porcie pridajte chrumkavú pancettu a zvyšné kocky jablka. Okoreňte priamo pred podávaním.

reklama:

Ak chcete, môžete pridať aj opražené drvené lieskové orechy alebo chrumkavé krutóny na zvýraznenie chuti.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

9 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.