- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- torta
- Hrnčeková „Mrkvová torta“
Hrnčeková „Mrkvová torta“
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 50min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- Cesto: Hrnček 250 ml
- 2 vajcia
- 1 hrnček kryštálového cukru
- 1/2 hrnčeka oleja
- 1 hrnček mlieka
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 2 čajové lyžičky škorice mletej
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 3 hrnčeky mrkvy (očistenej a nastrúhanej)
- 1 čajová lyžička nastrúhaného zázvoru
- 3 lyžice orechov a sušeného ovocia
- Krém:
- 1 jemný tvaroh
- 2 lyžice masla
- 3 lyžice práškového cukru
- 1 pomaranč
Postup prípravy
1. Krok
Vajcia vyšľaháme s cukrom, postupne pridáme olej a mlieko.múku s práškom do pečiva a so škoricou si spolu zmiešame a vysypeme do vyšľahaných vajec..
2. Krok
Na záver vmiešame nastrúhanú mrkvu, zázvor , nasekané orechy a sušené ovocie podľa chuti.
3. Krok
Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme 50 minút vo vyhriatej rúre na 170°C.
4. Krok
Krém: Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom, Pridáme mäkký tvaroh a trochu pomarančovej šťavy.Vymiešame do hladkého krému, ktorý natrieme na upečený a vychladnutý korpus..Na vrch pred podávaním môžeme nastrúhať pomarančovú kôru...
5. Krok
Ak chcete vylepšiť chuť, po upečení mrkvového korpusu ho pozdĺžne prekrojte a natrite marhuľovým džemom..
Priemerné hodnotenie receptu
(3 / 5)
8 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
15713 videní