Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Hrozienkové buchty – Cross buns

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Hrozienkove buchty web.png
4
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 30
  • Porcií: 30
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • Cesto :
  • 750 g hladkej múky
  • 135 g cukru
  • 1 citrón
  • 1 pomaranč
  • 1 lyžička soli
  • 420 ml mlieka
  • 42 g čerstvé droždie
  • 100 g hrozienka
  • 100 g sušené brusnice
  • 30 g kandizovanej pomarančovej kôry
  • 100 g masla
  • 1 vajce
  • Ingrediencie na kríž :
  • 75 ml vody
  • 80 g hladkej múky
  • 0,5 lyžičky oleja
  • Poleva:
  • 75 ml vody
  • 75 g práškového cukru
  • 0,5 lyžičky mletej škorice
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Pomaranč a citrón najskôr dobre umyte, osušte papierovými utierkami a nastrúhajte kôru. Do misy dáme múku, pridáme 100 gramov cukru, citrónovú a pomarančovú kôru, škoricu a soľ a všetky ingrediencie dobre premiešame.

2. Krok

Mlieko mierne zohrejeme a do vlažného mlieka pridáme zvyšný cukor a droždie . Teraz urobte rukami v strede suchých surovín jamku a nalejte do nej mliečnu zmes. Celé to prikryjeme kuchynskou utierkou a necháme 10 minút kysnúť.

3. Krok

Medzitým si nahrubo nasekáme hrozienka, brusnice a kandizovanú kôru z pomaranča a pridáme do cesta. Nakoniec pridáme maslo a vajce a zo všetkých surovín vymiesime hladké cesto. Opäť prikryjeme kuchynskou utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste 1 hodinu. Pracovnú dosku poprášime múkou, cesto krátko premiesime a rozdelíme na 20 rovnakých kúskov.

4. Krok

Z týchto kúskov cesta formujeme guľky a ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Opäť prikryjeme kuchynskou utierkou a necháme 30 minút kysnúť. Predhrejte rúru na 200°C.

5. Krok

Pre krížový vzor vložte múku do malej misky, pridajte olej a vodu a vymiešajte do hladka. Vložte do cukrárskeho vrecka a na každú buchtu urobte kríž. Teraz buchty pečieme v predhriatej rúre asi 20 minút do zlatista.

6. Krok

Na polevu dáme do hrnca práškový cukor, vodu a mletú škoricu, premiešame, privedieme do varu a rozotrieme na horúce pečivo.

reklama:

1 1.png
www.canva.com
2 1.png

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

357 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.