Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Hrozienkové buchty – Cross buns

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Hrozienkove buchty web.png
4
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 30
  • Porcií: 30
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • Cesto :
  • 750 g hladkej múky
  • 135 g cukru
  • 1 citrón
  • 1 pomaranč
  • 1 lyžička soli
  • 420 ml mlieka
  • 42 g čerstvé droždie
  • 100 g hrozienka
  • 100 g sušené brusnice
  • 30 g kandizovanej pomarančovej kôry
  • 100 g masla
  • 1 vajce
  • Ingrediencie na kríž :
  • 75 ml vody
  • 80 g hladkej múky
  • 0,5 lyžičky oleja
  • Poleva:
  • 75 ml vody
  • 75 g práškového cukru
  • 0,5 lyžičky mletej škorice
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Pomaranč a citrón najskôr dobre umyte, osušte papierovými utierkami a nastrúhajte kôru. Do misy dáme múku, pridáme 100 gramov cukru, citrónovú a pomarančovú kôru, škoricu a soľ a všetky ingrediencie dobre premiešame.

2. Krok

Mlieko mierne zohrejeme a do vlažného mlieka pridáme zvyšný cukor a droždie . Teraz urobte rukami v strede suchých surovín jamku a nalejte do nej mliečnu zmes. Celé to prikryjeme kuchynskou utierkou a necháme 10 minút kysnúť.

3. Krok

Medzitým si nahrubo nasekáme hrozienka, brusnice a kandizovanú kôru z pomaranča a pridáme do cesta. Nakoniec pridáme maslo a vajce a zo všetkých surovín vymiesime hladké cesto. Opäť prikryjeme kuchynskou utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste 1 hodinu. Pracovnú dosku poprášime múkou, cesto krátko premiesime a rozdelíme na 20 rovnakých kúskov.

4. Krok

Z týchto kúskov cesta formujeme guľky a ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Opäť prikryjeme kuchynskou utierkou a necháme 30 minút kysnúť. Predhrejte rúru na 200°C.

5. Krok

Pre krížový vzor vložte múku do malej misky, pridajte olej a vodu a vymiešajte do hladka. Vložte do cukrárskeho vrecka a na každú buchtu urobte kríž. Teraz buchty pečieme v predhriatej rúre asi 20 minút do zlatista.

6. Krok

Na polevu dáme do hrnca práškový cukor, vodu a mletú škoricu, premiešame, privedieme do varu a rozotrieme na horúce pečivo.

reklama:

1 1.png
www.canva.com
2 1.png

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

396 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.