- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Hrozienkové slimáčiky
Hrozienkové slimáčiky
- Kusov: 12
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 1:30 hod
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 2:0 hod
Suroviny
- 250 g tvarohu
- 250 g mäkkého masla
- 250 g hladkej múky
- 1 1/2 lyžičky prášku do pečiva
- 2 vanilkové cukre
- 125 g hrozienok
- 100 g nasekaných mandlí
- 4 lyžice cukru
- 1/2 lyžičky škorice
- 150 g práškového cukru
- 1 1/2 lyžičky citrónovej šťavy
Postup prípravy
1. Krok
Tvaroh si dáme do misky.Pridáme 200 g masla nakrájaného na kúsky, múku, prášok do pečiva, vanilkový cukor štipku soli a všetko premiešame.Vypracujeme hladké cesto.Cesto zabalíme do fólie a dáme do chladničky na 1 hodinu odležať.
2. Krok
Rúru predhrejeme na 200°C , plech vyložíme papierom na pečenie.
3. Krok
Cesto po hodine rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej ploche (40 x 60) zvyšok masla rozpustíme a potrieme ním cesto. Posypeme hrozienkami ,mandľami a cukrom zmiešaným so škoricou.
4. Krok
Cesto zrolujeme a nožom namočeným do vody nakrájame na plátky.
5. Krok
Slimáky rozložíme na plech a pečieme v rúre pri 180°C asi 30 minút do zlatista.
6. Krok
Práškový cukor rozmiešame s citrónovou šťavou a ešte teplé slimáky prelejeme polevou..Pokiaľ nemáte radi polevu len ich cukrom posypte.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
537 videní