Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Hrozienkový koláč

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 60min

reklama:

Suroviny

  • 7 bielkov
  • 7 žĺtkov
  • 160g cukor kryštálový
  • 1 vanilkový cukor
  • 150g múka hladká
  • 40g maslo
  • 100g hrozienka
  • citrónová kôra
  • štipka soli
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Hrozienka namočíme do vody. Bielka oddelíme a vyšľaháme tuhý sneh.

2. Krok

žĺtka vymiešame s cukrom pridáme vanilkový cukor, zmäknuté maslo, štipku soli a nastrúhanú kôru s citróna. Nakoniec už len zľahka primiešame múku, vyžmýkané hrozienka a sneh z bielkov

3. Krok

Cesto prelejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a dáme piecť do vyhriatej rúry na 170°C asi na 30-40 minút. Záleží od veľkosti formy. Či je buchta upečená vyskúšame klasicky špajdlou.

4. Krok

Po upečení necháme trochu vychladnúť vo forme, potom preklopíme a pocukrujeme.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4 / 5)

4 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

7188 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.