- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- sterilizujeme
- Hrozno vo vlastnej šťave
Hrozno vo vlastnej šťave
- Kusov: 1
- Porcií: 1
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- 800 g hrozna
- 150 g cukru
- 1/4 lyžičky kyseliny citrónovej
Postup prípravy
1. Krok
Hrozno umyte a roztrieďte. Používajte iba celé, nepoškodené bobule. Približne 300 gramov hrozna pomelieme v mixéri do hladka, spolu s cukrom a s kyselinou. Oddeľte asi zvyšných 500 gramov hrozna. Naplňte ju horúcou vodou a nechajte 2-3 minúty. Potom vodu scedíme a hrozno vložíme do sitka. Sterilizovanú nádobu do plna naplňte hroznom. Nalejte hroznovú šťavu.
2. Krok
Na dno hrnca položte utierku. Nádobu zaviečkujte, vložte ju do hrnca a nalejte vodu až do polovice pohára. Privedieme do varu a sterilizujeme 15-20 minút. Potom pohár vyberte , otočte hore dnom, zabaľte do uteráka a nechajte, kým úplne nevychladne.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
70 videní