- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Hroznový chlebokoláč
Hroznový chlebokoláč
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 15min
- Varenie: 45min
- Hotové Za: 3:0 hod
tento recept pochádza z Toskánska, chlebokoláč preto lebo je to vlastne talianska chlebová placka focaccia na sladko 🙂
Suroviny
- 300g múka hladká
- 150ml mlieko
- 10g droždie (1/4 kocky)
- soľ
- 120g cukor práškový
- 500g hrozno
- 100g hrozienka
- 100ml sladké víno
- olivový olej
- maslo
Postup prípravy
1. Krok
hrozno umyjeme a necháme odkvapkať, hrozienka umyjeme a namočíme do sladkého vína... ja som použila hrozienka namočené v rume...
2. Krok
droždie rozpustíme v mlieku, prisýpame múku, štipku soli a miešame vidličkou pokiaľ sa nám dá, potom cesto domiesime rukou a necháme zakryté vykysnúť zhruba 2 hodiny
3. Krok
vykysnuté cesto poprekladáme aby sme vytlačili vzduch a rozdelíme si ho na dve časti. Väčšiu (23cm priemer) okrúhlu formu vymastíme olivovým olejom a jednu časť cesta roztlačíme na dno formy, na cesto naukladáme polovicu hrozna aj hrozienok, môžeme poprášiť práškovým cukrom
4. Krok
druhú časť cesta roztlačíme na veľkosť formy a uložíme na vrch hrozna... na cesto poukladáme druhú časť hrozna aj hrozienok a pocukrujeme, zakryjeme a necháme kysnúť asi hodinu, potom na vrch poukladáme kúsočky masla a dáme piecť
5. Krok
pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 45 minút... ešte teplý koláč dáme na mriežku a necháme vychladnúť...
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
3 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
4597 videní