Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Hroznový chlebokoláč

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 15min
  • Varenie: 45min
  • Hotové Za: 3:0 hod

tento recept pochádza z Toskánska, chlebokoláč preto lebo je to vlastne talianska chlebová placka focaccia na sladko 🙂

 

reklama:

Suroviny

  • 300g múka hladká
  • 150ml mlieko
  • 10g droždie (1/4 kocky)
  • soľ
  • 120g cukor práškový
  • 500g hrozno
  • 100g hrozienka
  • 100ml sladké víno
  • olivový olej
  • maslo
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

hrozno umyjeme a necháme odkvapkať, hrozienka umyjeme a namočíme do sladkého vína... ja som použila hrozienka namočené v rume...

2. Krok

droždie rozpustíme v mlieku, prisýpame múku, štipku soli a miešame vidličkou pokiaľ sa nám dá, potom cesto domiesime rukou a necháme zakryté vykysnúť zhruba 2 hodiny

3. Krok

vykysnuté cesto poprekladáme aby sme vytlačili vzduch a rozdelíme si ho na dve časti. Väčšiu (23cm priemer) okrúhlu formu vymastíme olivovým olejom a jednu časť cesta roztlačíme na dno formy, na cesto naukladáme polovicu hrozna aj hrozienok, môžeme poprášiť práškovým cukrom

4. Krok

druhú časť cesta roztlačíme na veľkosť formy a uložíme na vrch hrozna... na cesto poukladáme druhú časť hrozna aj hrozienok a pocukrujeme, zakryjeme a necháme kysnúť asi hodinu, potom na vrch poukladáme kúsočky masla a dáme piecť

5. Krok

pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 45 minút... ešte teplý koláč dáme na mriežku a necháme vychladnúť...

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

3 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

4597 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.