- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- muffiny
- Hruškové muffiny s perníkovou vôňou
Hruškové muffiny s perníkovou vôňou
- Kusov: 12
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 1 hrnček nastrúhaných hrušiek
- 170 g práškového cukru
- 1 lyžica kakaa
- 1 vajce
- 1 vanilkový cukor
- 1/2 hrnčeka kefíru
- 1/3 hrnčeka oleja
- 2 hrnčeky hladkej múky
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 1/2 lyžičky jedlej sódy
- 1 lyžička perníkového korenia
Postup prípravy
1. Krok
Rúru predhrejte na 175 °C. Hrušky nastrúhajte nahrubo. Cukor zmiešajte s kakaom a potom spolu s vajíčkom zľahka vyšľahajte. Pridajte soľ, vanilku, kefír a olej, všetko metličkou premiešajte. Potom zapracujte múku s kypriacim práškom, sódou a perníkovým korením. Nakoniec do cesta vmiešajte nastrúhanú hrušku. Cesto na muffiny dajte do košíčkov. Ak ich chcete s celou hruškou vo vnútri (pripravenou podľa postupu nižšie), tak košíček naplňte cestom z polovice a do cesta vtlačte predvarenú hrušku. Pečte v predhriatej rúre približne 25 minút.
Verzia s celými hruškami:
- voda 2 hrnčeky
- biele víno (dezertné) 1 hrnček
- cukor 3/4 hrnčeka
- citrónová šťava1 lyžica
- celá škorica1 zvitok
- klinček4–5 ks
- badián1 ks
- hruška (menšia) 6 ks
Na muffiny s celou hruškou musíte aspoň 5 hodín pred pečením zvariť vodu s vínom, cukrom, citrónovou šťavou a korením, vložiť olúpané hrušky, všetko priviesť do varu a na miernom ohni povariť do zmäknutia ovocia. Trvá to zhruba 30 minút. Potom nechajte hrušky lúhovať a občas ich otočte.
TIP: Muffiny s celými hruškami podávajte s crème fraîche a prelejte sirupom.
Ten pripravíte z nálevu z hrušiek, ktorý privediete do varu a na miernom ohni zvaríte.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
178 videní