- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bábovky
- Hruškovo čokoládová bábovka
Hruškovo čokoládová bábovka
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 1:30 hod
Suroviny
- 250 g masla
- 200 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 5 vajec
- 370 g polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- 1 lyžica rumu
- 250 ml smotany na šľahanie
- 100 g rozpustenej čokolády
- 250 g hrušiek nakrájaných na kocky.
Postup prípravy
1. Krok
Maslo si vymiešame s preosiatym práškovým cukrom, vanilkovým cukrom, rumom do peny.
2. Krok
Po jednom vmiešame žĺtka ..Premiešame si múku s práškom do pečiva, a z bielkov ušľaháme sneh..Do cesta striedavo pridávame múku a bielkový sneh a šľahačovú smotanu.
3. Krok
Odoberieme 1/3 cesta a primiešame rozpustenú čokoládu..Do zvyšného cesta pridáme na kocky nakrájané hrušky.
4. Krok
Bábovkovú formu si vymastíme a vysypeme múkou..Najskôr vylejeme polovicu hruškového cesta, na vrch nalejeme tmavé cesto, a to prelejeme druhou polovicou hruškového cesta.
5. Krok
Bábovku pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 1 hodinu.
6. Krok
Po upečení necháme bábovku mierne vychladnúť vo forme , potom ju preklopíme, a necháme úplne vychladnúť..pred podávaním a porcovaním ju posypeme preosiatym práškovým cukrom.Tiež môžete povrch preliať čokoládovou polevou.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
464 videní