Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Hruškový brownies koláč: vláčny, čokoládový a neuveriteľne jednoduchý

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Hruškový brownies koláč: vláčny, čokoládový a neuveriteľne jednoduchý
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Hruškový brownies koláč: vláčny, čokoládový a neuveriteľne jednoduchý Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 45min
  • Hotové Za: 0min

Ak hľadáte dezert, ktorý kombinuje intenzívnu chuť čokolády so šťavnatosťou ovocia, tento recept vás nadchne. Koláč je pripravený v štýle brownies – hustý, mäkký a s jemnou horkastou chuťou kakaa, ktorú príjemne zjemňuje sladkosť dozretých hrušiek. Navyše, jeho príprava je tak rýchla, že vás nebude stáť viac než niekoľko minút práce.

reklama:

Suroviny

  • 3 zrelé hrušky
  • 1 hrnček polohrubej alebo hladkej múky
  • 1/3 hrnčeka kakaa
  • 3/4 lyžičky sódy bikarbóny
  • štipku soli
  • 115 g horkej čokolády (1 tabuľka)
  • 1/2 hrnčeka masla
  • 3/4 hrnčeka kryštálového cukru
  • 2 vajcia
  • 1 lyžičku vanilkovej arómy alebo extraktu
  • 1/2 hrnčeka plnotučného mlieka
  • práškový cukor na posypanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Zapnite rúru na 175 °C. Okrúhlu formu vystlite papierom na pečenie (pri forme s odnímateľným dnom stačí papier iba naspodok). Hrušky ošúpte, odstráňte jadierka a nakrájajte na štvrtiny.

2. Krok

Do menšej misky preosejte múku, kakao, sódu a pridajte štipku soli.

3. Krok

Maslo spolu s čokoládou roztopte vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke. Prelejte do väčšej misy, primiešajte cukor a miešajte šľahačom, kým zmes trochu nevychladne a nezíska svetlejší odtieň. Potom pridajte vajcia s vanilkou a znova dobre premiešajte.

4. Krok

Do čokoládového základu postupne vmiešavajte striedavo múčnu zmes a mlieko. Vždy dôkladne premiešajte, aby vzniklo hladké a jednotné cesto.

5. Krok

Cesto prelejte do pripravenej formy a na povrch poukladajte nakrájané hrušky. Pečte približne 45 minút. Správnu konzistenciu otestujte špajľou – ak zostane po vytiahnutí čistá, koláč je hotový. Nechajte ho vychladnúť, vyberte z formy a pred podávaním posypte práškovým cukrom.

reklama:

Koláč má najlepšiu chuť, keď hrušky úplne dozrejú – sú mäkké, sladké a krásne sa prepoja s hutnou čokoládovou chuťou. Podávať ho môžete samotný, s kopčekom šľahačky alebo vanilkovej zmrzliny.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

6 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.