Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Hruškový džem

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Hruskovy dzem.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • 1 kg hrušiek
  • 2 citróny
  • 2 vanilkové cukre
  • 500 g želírovací cukor 2 : 1
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najprv hrušky dôkladne umyte, odstráňte stopky a odrežte všetky poškodené časti. Potom hrušky ošúpte, rozštvrtte, odstráňte jadierka a dužinu nakrájajte na malé kúsky. Potom vložte kúsky hrušiek do veľkého hrnca. Teraz rozpolte citróny, vytlačte šťavu a pokvapkajte ňou kúsky hrušiek. Pridajte vanilkový cukor a želírovací cukor a všetko dobre premiešajte. Teraz priveďte obsah hrnca k varu na strednom ohni a nechajte ho variť na miernom ohni asi 4-6 minút za stáleho miešania.

2. Krok

Nakoniec džem rozmixujte ručným mixérom a ihneď naplňte čisté poháre so skrutkovacím uzáverom až po okraj. Naplnené poháre prikryte viečkami na 5 minút. Potom ich otočte hore dnom a nechajte hruškový džem úplne vychladnúť.

reklama:

Vôňa škorice, badiánu a klinčekov sa skvele hodí k hruškám. Celé korenie vložte do čajového nálevníka alebo papierového sitka, povarte s ovocnou zmesou a potom vyhoďte. Mimochodom, táto ovocná nátierka chutí skvele aj so silnými syrmi a modrým syrom.

Kto má rád mierne opitý džem, môže do hotovej zmesi pridať poriadny panák amaretta, rumu alebo hruškovice .

Aby ste sa uistili, že džem stuhne, vykonajte skúšku stuhnutia krátko pred koncom varenia . Keďže hrušky sú ovocie s tvrdou vlákninou a obsahujú veľa pektínu, skúška by mala stuhnúť okamžite. Ak nie, varte ovocnú zmes ešte 2-3 minúty.

Ak sa hruškový džem skladuje na chladnom a tmavom mieste, vydrží približne 6 mesiacov. Otvorené poháre skladujte v chladničke.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

79 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.