- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- sterilizujeme
- Hruškový kompót
Hruškový kompót
- Kusov: 20
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 2 kg hrušiek
- 250 g cukru
- 3 l vody
- 1 vanilkový cukor alebo 1 vanilkový struk
- klinčeky
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr si dobre poumývame poháre a viečka dáme povariť na 5 - 10 minút.
2. Krok
Dáme do hrnca variť vodu s cukrom, s vanilkovým cukrom..Necháme prevariť a odstavíme.
3. Krok
Hrušky dobre umyjeme prerežeme na štvrtiny odstránime jadrovník..Ak chcete môžete hrušky ošúpať..je to na vás.
4. Krok
Nakrájané štvrtinky ukladáme do pohárov , najlepšie na stojato ako uhorky. Do každého pohárika môžete hodiť po jednom klinčeku..Zalejeme cukrovou vodou a dobre zatiahneme viečkom.
5. Krok
Hrušky sterilizujeme 30 minút pri 90°C..V hrnci necháme vychladnúť.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
3582 videní