- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- sterilizujeme
- Hruškový lekvár z rúry
Hruškový lekvár z rúry

- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- 2 kg hrušiek
- 500 g cukru
- 2 lyžice octu
- 1 lyžica škorice
- 3 klinčeky
- 4 lyžice rumu
Postup prípravy
1. Krok
Najprv olúpte a nakrájajte na menšie kúsky hrušky, ktoré potom dajte do pekáča na papier na pečenie. Pokvapkajte octom, zamiešajte a do vopred vyhriatej rúry na 220 ° C pečte 20 minút.
2. Krok
Po uplynutí času vyberte z rúry a posypte s 250 g cukru. Opäť pečte, ale už iba na 15 minút. Tento postup opakujte ešte raz s druhou polovicou cukru. Potom pridajte rozdrvený klinček, škoricu, rum a všetko dohromady rozmixujte. Nakoniec dajte znova piecť na 10 minút a potom už len naplňte do čistých pohárov.

Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
937 videní