Hubník
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 35min
- Varenie: 45min
- Hotové Za: 1:40 hod
Tohtoročná hríbová sezóna nič moc… až teraz sa začína ukazovať, že predsa len nejaké hríby budú a tak pridávam náš obľúbený recept
Suroviny
- 7 rožkov
- 7 vajec
- 300-400 ml mlieka
- 1 cibuľa
- 100g slanina prerastená
- hríby
- kmín celý
- soľ, mleté čierne korenie
- petržlenová vňať
Postup prípravy
1. Krok
na kocky pokrájanú slaninku opražíme, pridáme na drobno pokrájanú cibuľku a očistené, nakrájané a horúcou vodou sparené hríby. Okoreníme, osolíme a podusíme. Stačí 5-10 minút, budeme zapekať. Môžeme použiť huby sušené aj mrazené.
2. Krok
rožky nakrájame, vajcia rozhabarkujeme s mliekom a asi 2/3 vylejeme na rožky, premiešame
3. Krok
podusenú hríbovú zmes pridáme k rožkom, pridáme zvyšok vajec a nasekanú petrželku a zamiešame, ak je zmes príliš riedka pridáme rožok, ak hustá pridáme vajíčko s mliekom. Dobre je nechať aspoň pol hodinu postáť, aby nažila.
4. Krok
Zmes preložíme do zapekacej misy, alebo pekáčika a dáme piecť na 180°C asi 45-50 minút. Upečený hubník je vo vnútri šťavnatý a na povrchu má peknú tmavú kôrku.
5. Krok
podávame s čalamádou, kyslou uhorkou, so zeleninovým šalátom, teplé alebo studené, ako samostatné jedlo alebo ako prílohu k mäsu...
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
6 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
10036 videní