- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Hubová omáčka
Hubová omáčka

- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 200 g čerstvých húb (šampiňóny)
- štipka čierneho korenia
- štipka soli
- 200 ml kyslej smotany
- 200 ml plnotučného mlieka
- 100 ml bieleho vína
- 2 lyžice hladkej múky
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 menšie cibule
- 1 lyžica oleja na panvicu
Postup prípravy
1. Krok
Na hubovú omáčku ošúpte cibuľu a cesnak, nadrobno ich nakrájajte a orestujte na panvici s olejom. Medzitým očistíme alebo vydrhneme huby (neumývame ich) a nakrájame ich na plátky. Potom pridajte do panvice plátky húb a nechajte ich orestovať. Potom vmiešajte múku a deglazujte bielym vínom. Teraz vmiešajte mlieko, krátko priveďte do varu, potom vmiešajte kyslú smotanu a nechajte ju 3-4 minúty variť na miernom ohni. Nakoniec hubovú omáčku dochutíme soľou a korením a podávame.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
7 videní