Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Hubová omáčka nakyslo s hrnčekovou knedľou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Hubova omacka 1.png
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 3
  • Porcií: 3
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • Hrnčekové knedle:
  • 1 staršia žemľa alebo 1 rožok
  • 150 g hladkej múky
  • 100 g polohrubej múky
  • 2 vajcia
  • 250 ml mlieka
  • 1/2 lyžičky jedlej sódy
  • 1 lyžička soli
  • 1 hrsť nasekanej petržlenovej vňate
  • 3 lyžičky masti
  • Na Omáčku:
  • 2 hrnčeky nakrájaných húb
  • 1 lyžica masla
  • 250 ml hovädzieho vývaru
  • 2 bobkové listy
  • 3 ks nového korenia
  • 2 lyžice octu
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 1,5 lyžice hladkej múky
  • 1 lyžička soli
  • 1 vetvička rozmarínu
  • 1 vetvička tymiánu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najprv urobte knedle. Oddeľte bielky od žĺtkov a žĺtky dajte do väčšej misy. Pridajte mlieko a soľ a ručnou metličkou ich rozšľahajte. K vaječnej zmesi pridajte obe múky, jedlú sódu a nasekanú zelenú petržlenovú vňať.

2. Krok

Žemľu nakrájajte na malé kocky. Bielky vyšľahajte v pevný sneh a jemne ho zapracujte do cesta spoločne so žemľou. Tri rovné hrnčeky dôkladne vymažte masťou. Naplňte ich do troch štvrtín cestom a každý prikryte alobalom. Vložte ich do veľkého hrnca s vriacou vodou, aby hladina siahala pod ich okraje. Varte ich zvoľna cca 30 minút.

3. Krok

prípravy omáčky. Na lyžicu masla krátko orestujte huby . Potom ich zalejte hovädzím vývarom, pridajte ocot, tymian, rozmarín, bobkový list a nové korenie .Varte 20 minút. V miske zamiešajte metličkou hladkú múku do smotany. Z hrnca vyberte korenie a bylinky. Do omáčky vlejte smotanovú zmes a varte ešte asi 10 minút. Podľa chuti omáčku dosoľte.

4. Krok

Ak sú knedle hotové, vyskúšajte špajdľou (keď sa cesto nelepí, sú uvarené). Opatrne hrnčeky vyberte z vody a nechajte ich asi 5 minút stáť. Potom z nich knedle vyklopte a nakrájajte na plátky. Servírujte ich s hubovou omáčkou.

reklama:
Hubova omacka prispevok na instagram stvorcovy 1.png
www.canva.com

Priemerné hodnotenie receptu

(2.3 / 5)

3 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1006 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.