Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Hubová omáčka so smotanou a kôprom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Hubová omáčka so smotanou a kôprom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Hubová omáčka so smotanou a kôprom Foto: www.freepik.com
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 30min

Hubové omáčky sú obľúbené pre svoju intenzívnu vôňu a bohatú chuť, ktorú im dodávajú lesné huby. V tomto recepte sa omáčka zjemňuje smotanou, ktorá krásne zvýrazní hubovú chuť. Na záver pridáme čerstvý kôpor, ktorý jej dodá osviežujúcu arómu.

reklama:

Suroviny

  • 1 bobkový list
  • 6 guličiek čierneho korenia
  • 6 guličiek nového korenia
  • 5 mm kúsok masla
  • štipka soli
  • trochu rastlinného oleja
  • 1 stredná cibuľa
  • 6-8 väčších hríbov
  • štipka mletej rasce
  • štipka mletého korenia
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 3 lyžice hladkej múky
  • 1-2 lyžice čerstvého kôpru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do hrnca nalejte približne 750 ml vody a priveďte ju do varu. Pridajte bobkový list, korenie, nové korenie a kúsok masla. Osoľte podľa chuti.

2. Krok

Na panvici s trochou oleja opražte jemne nakrájanú cibuľu, kým nezmäkne a nezíska zlatistú farbu. Potom ju dochuťte mletým čiernym korením. Pridajte nakrájané hríby a zvyšok masla. Môžete tiež posypať mletou rascou. Hríby poduste, kým nezmäknú.

3. Krok

Po zmäknutí preneste hríby do hrnca s vriacou vodou, z ktorej ste vybrali korenie.

4. Krok

V miske zmiešajte smotanu s hladkou múkou, dôkladne premiešajte a potom zmes prilejte do hrnca. Nechajte krátko povariť, aby sa omáčka zahustila. Na záver vmiešajte nasekaný čerstvý kôpor a omáčku už ďalej nevarte.

reklama:

Túto lahodnú hubovú omáčku môžete podávať napríklad s varenými zemiakmi a užívať si jej vynikajúcu chuť.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

33 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.