- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- polievka
- Hubová polievka s rezancami na ázijský spôsob
Hubová polievka s rezancami na ázijský spôsob

- Kusov: 1
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 1:10 hod





Suroviny
- 300 g kačacích krídel alebo kostí
- 1 palička škorice
- 1 ks badiánu
- 30 g čerstvého zázvoru
- voda
- 100 g ryžových rezancov
- 350 g šampiňónov
- 350 g kuriatok
- 200 g čínskej kapusty
- 1 zväzok zelenej cibuľky
- 70 ml sójovej omáčky
- 3 lyžice rybacej omáčky (nemusí byť)
- 1 lyžička cukru
- soľ a korenie podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Do hrnca si dáme kačacie kosti alebo krídla, pridáme badián , škoricu a na kúsky nakrájaný zázvor.
2. Krok
Zalejeme vodou (studenou) a privedieme k varu.Keď sa vývar začne variť, teplotu znížime na minimum, odstránime vzniknutú penu a varíme asi 40 minút.Stále vytvorenú penu zberáme.
3. Krok
Medzitým si uvaríme ryžové rezance, a prepláchneme ich studenou vodou.
4. Krok
Nakrájame si huby na väčšie kusy,.Čínsku kapustu na stredne veľké kúsky.Vývar si scedíme, pridáme k nemu cukor, sójovú a rybaciu omáčku, pridáme huby a varíme na miernom ohni 15 minút.Potom pridáme kapustu a varíme ďalších 5 minút.
5. Krok
Nakoniec pridáme na väčšie kusy nakrájanú zelenú cibuľku a a hrniec odstavíme z ohňa.
6. Krok
do servírovacej misky dáme najskôr rezance , ktoré potom zalejeme polievkou..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
3573 videní