- Mňamky-Recepty.sk
 - Recepty
 - polievka
 - Hubová rezancová polievka 🍄
 
Hubová rezancová polievka 🍄
          - Kusov: 1
 - Porcií: 4
 - Čas Prípravy: 20min
 - Varenie: 40min
 - Hotové Za: 60min
 
Suroviny
- 250 g húb
 - 1 pór alebo cibuľa
 - 1 mrkva
 - 1,5 litra vývaru
 - 1 lyžica oleja
 
Postup prípravy
1. Krok
Pór dôkladne opláchnite pod tečúcou vodou, odrežte zelenú časť stonky (dá sa zmraziť a použiť na prípravu vývaru) a bielu časť - nakrájajte na pol krúžky. Mrkvu očistite a nakrájajte na tenké prúžky a šampiňóny - na kúsky ľubovoľnej veľkosti.
2. Krok
V kastróliku s hrubým dnom, v ktorom sa bude polievka variť, rozohrejeme olej a najskôr minútku orestujeme pór a mrkvu, potom pridáme šampiňóny a restujeme ďalšie 2-3 minúty.
3. Krok
Nalejte vývar do hrnca a priveďte do varu. Znížte teplotu a duste 10 minút. Môžete použiť akýkoľvek vývar: zeleninový, kurací alebo hubový , ak pripravujete polievku so sušenými hubami.
4. Krok
Samostatne priveďte vodu do varu a uvarte v nej rezance podľa pokynov na obale. Varte rezance al dente. Rezance nahoďte na sito, potom pridajte do polievkového hrnca a vypnite. Necháme pár minút odstáť a podávame.
5. Krok
Posypte polievku nasekanými bylinkami.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
664 videní