Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Hubová zemiaková polievka na jeseň

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Hubová zemiaková polievka na jeseň
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Hubová zemiaková polievka na jeseň Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 15min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 45min

Keď sa jesenné dni začnú ochladzovať, je ideálny čas na prípravu teplých a voňavých pokrmov. Táto jednoduchá polievka, kombinujúca lesné huby, zemiaky a smotanu, vám prinesie útulnosť a bohatú chuť, ktorá vás zahreje. Pripravte si výdatnú porciu tejto jesennej dobroty, ktorá evokuje prechádzku lesom.

reklama:

Suroviny

  • 400 g lesných húb
  • 4 stredne veľké zemiaky
  • 1 stredná cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 250 ml smotany na varenie (12 %)
  • 1 lyžica masla
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 1 lyžička soli
  • štipka mletého korenia
  • 1/2 lyžičky rasce
  • 4 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava húb: Ak máte sušené huby, namočte ich do teplej vody, aby zmäkli. Čerstvé huby dôkladne umyte a nakrájajte na väčšie kúsky. Zemiaky olúpte a nakrájajte na menšie kocky. Cibuľu a cesnak nasekajte na jemno.

2. Krok

Vyprážanie: V hrnci rozohrejte maslo a na ňom opražte cibuľu, kým nezíska zlatistú farbu. Pridajte cesnak a krátko opražte, aby uvoľnil svoju vôňu. Potom zasypte hladkou múkou a miešajte, kým sa nevytvorí jemná zápražka.

3. Krok

Pridanie ďalších ingrediencií: K zápražke pridajte nakrájané huby a krátko ich osmažte, aby sa uvoľnila ich aróma. Následne prilejte zeleninový vývar a pridajte zemiaky. Všetko priveďte do varu. Ochutnajte soľou, korením a rascou. Varte približne 20 minút, kým zemiaky nezmäknú.

4. Krok

Dokončenie a servírovanie: Akonáhle sú zemiaky mäkké, pridajte smotanu a nechajte ešte 5 minút jemne prebublávať. Pre hustejšiu konzistenciu môžete časť zemiakov rozmixovať priamo v hrnci. Polievku rozdeľte do tanierov a posypte nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávajte s čerstvým pečivom, ideálne s domácimi žemľami alebo chlebom.

reklama:

Táto hubová polievka je ideálnym pokrmom na chladné jesenné dni a dodá vám potrebnú energiu!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

52 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.