Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Hubová zemiaková polievka na jeseň

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Hubová zemiaková polievka na jeseň
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Hubová zemiaková polievka na jeseň Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 15min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 45min

Keď sa jesenné dni začnú ochladzovať, je ideálny čas na prípravu teplých a voňavých pokrmov. Táto jednoduchá polievka, kombinujúca lesné huby, zemiaky a smotanu, vám prinesie útulnosť a bohatú chuť, ktorá vás zahreje. Pripravte si výdatnú porciu tejto jesennej dobroty, ktorá evokuje prechádzku lesom.

reklama:

Suroviny

  • 400 g lesných húb
  • 4 stredne veľké zemiaky
  • 1 stredná cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 250 ml smotany na varenie (12 %)
  • 1 lyžica masla
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 1 lyžička soli
  • štipka mletého korenia
  • 1/2 lyžičky rasce
  • 4 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava húb: Ak máte sušené huby, namočte ich do teplej vody, aby zmäkli. Čerstvé huby dôkladne umyte a nakrájajte na väčšie kúsky. Zemiaky olúpte a nakrájajte na menšie kocky. Cibuľu a cesnak nasekajte na jemno.

2. Krok

Vyprážanie: V hrnci rozohrejte maslo a na ňom opražte cibuľu, kým nezíska zlatistú farbu. Pridajte cesnak a krátko opražte, aby uvoľnil svoju vôňu. Potom zasypte hladkou múkou a miešajte, kým sa nevytvorí jemná zápražka.

3. Krok

Pridanie ďalších ingrediencií: K zápražke pridajte nakrájané huby a krátko ich osmažte, aby sa uvoľnila ich aróma. Následne prilejte zeleninový vývar a pridajte zemiaky. Všetko priveďte do varu. Ochutnajte soľou, korením a rascou. Varte približne 20 minút, kým zemiaky nezmäknú.

4. Krok

Dokončenie a servírovanie: Akonáhle sú zemiaky mäkké, pridajte smotanu a nechajte ešte 5 minút jemne prebublávať. Pre hustejšiu konzistenciu môžete časť zemiakov rozmixovať priamo v hrnci. Polievku rozdeľte do tanierov a posypte nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávajte s čerstvým pečivom, ideálne s domácimi žemľami alebo chlebom.

reklama:

Táto hubová polievka je ideálnym pokrmom na chladné jesenné dni a dodá vám potrebnú energiu!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

17 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.