- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zeleninové jedlá
- Hubové fašírky (bez mäsa)
Hubové fašírky (bez mäsa)
- Kusov: 16
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 500 g húb
- 2 šalotky
- 2 lyžice oleja
- 1 žemľa (rožok)
- 1 strúčik cesnaku
- 1 vajce
- soľ , mleté čierne korenie
- majoránka
- strúhanka
- olej na vyprážanie
Postup prípravy
1. Krok
Huby očistite a nakrájajte najemno.Šalotku nakrájajte na drobno a na panvici s trochou oleja osmažte do sklovita.Potom pridajte huby a spolu poduste do mäkka.Nechajte vychladnúť.
2. Krok
Žemľu si namočíme do mlieka a necháme ju napučať..potom ju vyžmýkame a rozmrvíme.Pridáme k hubám.Pretlačíme k zmesi cesnak,vajce a premiešame.Ochutíme soľou korením a majoránkou.Môžete pridať aj nasekanú petržlenovú vňať..Ak a vám zmes zdá byť nekompaktná pridajte trochu strúhanky.
3. Krok
Zo zmesi tvarujeme guličky ktoré obaľujeme v strúhanke a sploštíme do fašírky.
4. Krok
Na panvici rozpálime olej a vyprážame do zlatista.Podávame so zemiakmi...
Priemerné hodnotenie receptu
(4 / 5)
4 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
4715 videní