- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- kuracinka
- Hubové kuracie prsia s kyslou smotanou
Hubové kuracie prsia s kyslou smotanou
- Kusov: 4
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 50min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 4 plátky kuracích pŕs
- soľ a mleté čierne korenie
- 2 lyžice kyslej smotany
- 2 strúčiky cesnaku
- 80 g nastrúhaného eidamu
- 150 g šampiňónov
- olivový olej
- soľ a mleté čierne korenie
Postup prípravy
1. Krok
Mäso natenko naklepeme, posypeme soľou a korením. Vložte do panvice vymastenej olivovým olejom. Kyslú smotanu zmiešame s prelisovaným cesnakom, štipkou soli a korením, potom vmiešame polovicu strúhaného syra.
2. Krok
Kuracie plátky natrieme kyslou smotanou. Dusíme prikryté v rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 40 minút. Po odstránení veka posypeme zvyšným syrom a pečieme ešte 10 minút.
3. Krok
Medzitým si na troche olivového oleja opražíme na tenké plátky nakrájané šampiňóny, ochutíme ich trochou soli a korenia. Na hotové plátky mäsa poukladajte huby. Ihneď podávame s dusenou ryžou guľatou Mánya basmati.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
129 videní