- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Hubové rezne
Hubové rezne
- Kusov: 4
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 4 bravčové kotlety (karé )
- 400 g húb podľa chuti
- soľ a mleté čierne korenie
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 2 lyžice oleja
- 1 cibuľa
- 1 lyžica masla
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- 150 ml vývaru
- petržlenová vňať
Postup prípravy
1. Krok
Na hubové rezne očistíme a umyjeme huby a nakrájame na plátky. Pokvapkáme čerstvo vytlačenou citrónovou šťavou. Bravčové kotlety zľahka naklepeme a dochutíme soľou a korením. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na malé kúsky.
2. Krok
Teraz zohrejte olej na panvici a opečte kotlety z oboch strán. Vyberieme z panvice a vložíme na pekáč a potom do rúry vyhriatej na cca 60 °C. Vo zvyšku výpeku rozpustite maslo, pridajte cibuľu a huby a opečte, kým nie sú priehľadné. Pridajte mletú papriku a paradajkový pretlak a premiešajte. Zalejeme zeleninovým vývarom a necháme povariť pri zníženej teplote. Hubovú omáčku dochutíme soľou, korením a dochutíme. Kotlety vložíme do omáčky a necháme povariť asi 3 minúty. Posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
70 videní